Mimarlık Ofisi

Pin It

Kerim Miskavi

MAS Mimarlık’ın kurucusu, mimar.

Lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti’ndeki Rice Üniversitesi’nde gören Kerim Miskavi, 2017 senesinde MAS’ı kurmadan önce, beş yılı aşkın bir süre SO-IL (New York, ABD), Mitchell | Giurgola (New York, ABD) ve Herzog & De Meuron (Basel, İsviçre) gibi uluslararası ödüller kazanmış öncü mimarlık ofislerinde deneyim kazandı.

Bu süre zarfında, Hong Kong’da CTF Modern Sanat Müzesi’nden, Solomun R. Guggenheim Vakfı Merkez Binası Yarışması’na; dünyaca tanınmış Japon Koreograf Kota Yamazaki için interaktif bir sahne tasarımından Versace Markası için inovatif bir showroom konseptine birçok farklı tip ve ölçekte projenin tasarım ve uygulama süreçlerinde etkin roller üstlenerek mimari felsefesini geliştirme fırsatı edindi.

Kerim’in SO-IL bünyesinde gerçekleştirdiği projeler, Chicago Mimarlık Bienali, Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Trienali ve New York Times Gazetesi gibi prestijli kurumlar tarafından sergilenerek yüksek onurlara layık görülmüşlerdir.

Profesyonel çalışmalarına ek olarak, mimarlık disiplinine katkıda bulunmanın önemine olan derin inancı doğrultusunda Kerim, ABD’de Columbia Üniversitesi ve İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Fakültesi jürilerinde rol almıştır.