Pin It

Ömer Özeren

1992 yılında Samsun’da doğdu. Yüksek lisans derecesini, 2018’de Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Tarihi yapılarda yeniden işlevlendirme seçenekleri araştırmasıyla aldı.

Mimarlık lisans eğitimini tam burslu olarak 2015 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi''''''''nde tamamladı. Doktora eğitimine Konya Teknik Üniversitesinde Geleneksel Türk Evleri üzerine çalışmasıyla devam etmektedir. Mimarlık eğitimi ile tanıştığı günden beri mekanı ve yeri anlama üzerine kendi çabalarıyla sürekli çalışan her geçen gün kendini geliştirme azmi içerisinde olan Özeren farklı  mimari ofislerde kamu binaları,endüstri tesisleri, tarihi yapılar üzerinde çalışmıştır.Bugün Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Ömer Özeren öğrencilik yıllarından Çekül ile başlayan yeni bir söz söylemek yerine var olanı anlama, sahip çıkma ve yeniden yorumlama üzerine olan tasarım anlayışı mimari yarışmalar aracılığı ile devam ettirmektedir. Her girdiği yarışmada ödülü değil kendi gelişimini sağlamayı hedefleyen Özeren Anadolu’yu ve yereli anlamaının üzerinde çalışmalarına devam etmeyi hedeflemektedir.