Pin It

Lift Studio

2015 yılında Sinan Tuncer ve Oğuzhan Aydın tarafından kazandıkları ulusal mimari proje yarışmanın hayata geçmesi ile kuruldu.

2015 yılında Sinan Tuncer ve Oğuzhan Aydın tarafından kazandıkları ulusal mimari proje yarışmanın hayata geçmesi ile İstanbul Beyoğlunda kurulan Lift, üretim odaklı, üretim sürecinin potansiyel gerilimine ve bu gerilimin yarattığı çok boyutlu boşluğa değer veren bir anlayış üstüne bina edilmiş bir mimarlık pratiğidir.

Lift, yerden doğan anlam-bağlam ilişkisinin peşine düşerek; fiziki varlığından çok, değerini tüm zamanlarda sürdürecek ve kendini çoğaltabilecek bir mimarlığın izini sürer ve duruma baştan bir tasarım öngörerek değil; koşullar, aktörler ve olanaklarla bir tasarıma ulaşmayı hedefler. Lift, koşul, aktör ve olanakları çoğaltarak olasılıklar uzayını genişleterek; düşünceler, bilgiler ve olanakların birbirini keşfedeceği arayüzleri bulmaya çalışarak birbirinden farklı tip ve ölçekte özel, kurumsal ve kamusal mimarlık ve kentsel tasarım projeleri geliştiren, mimari ve kentsel potansiyelleri esnek araştırma ve tasarım biçimleri aracılığıyla keşfetmeyi ve üretime dökmeyi hedefleyen bir mimarlık oluşumudur.