+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Park Mavera Satış Ofisi İç Mekan Tasarımı

Park Mavera satış ofisini tasarlarken, ofis ortamından çok ev sıcaklığının hissedilebildiği şık ve davetkar bir mekan algısı hedeflenmiş.

Gönye Proje Tasarım, projeyi anlatıyor:

Satış ekibi ile müşteri arasında ev sahibi-misafir ilişkisi yaşatmak, tasarımın çıkış noktası oldu. Bu sebeple satışın masa arkasından yapılması yerine oda ambiyansında oturma grupları tasarlandı.

Mekanın ferahlığını bozmadan, yeterli mahremiyete sahip küçük ölçekte satış alanları oluşturabilmek için yarı açık seperatörler tasarlandı. Yerleşim planlanırken, sivri köşeler azaltılarak eğrisel geçişler ile mekanın daha kullanışlı çözülmesi sağlandı. Zeminde oluşturulan platformlar ile sirkülasyon ve ağırlama alanları birbirinden kot ve malzeme farkı ile ayrıldı.

Kullanılan tüm renkler, dokular ve aksesuarlar hem seçkin hem davetkâr ortamı vurgulayacak şekilde tasarlandı ve seçildi. 

Şık ve seçkin görünüm için düşeyde siyah mermer, onix ve pirinç aksamlar; sıcak bir algı içinse duvar kâğıdı ve kumaş kaplama tercih edilirken, zeminde ahşap parke ve özel üretim halı kombinasyonu kullanıldı. Bu şekilde mekanın sadece görsel değil akustik olarak da konforlu hale getirilmesi sağlandı. Bir satış ofisi için çok önemli olan akustik konfor, mekanın bazı bölümlerinde tercih edilen düşey akustik panellerle de desteklendi.

Modern tasarımlı mobilyalar, ahşap aksamlı ve sarı-yeşil tonlarda kumaş kaplı seçilerek hem ofise uygun tarzda hem de rahat ve sıcak ortama katkı sağlayacak şekilde hazırlandı.

Mekanın aydınlatmasının doğru şekilde yapılması, tasarımların ve seçilen malzemelerin amacına ulaşması için en önemli konulardan biriydi. Duvarlarda kumaş kaplamaların arasında kullanılan onix, arkadan ışıklandırıldığında hissedilen doğal dokusu ve yaydığı sıcak ışık ile mekanın kimliğini belirleyen elemanlardan biri oldu. Mekanın genelinde tercih edilen gizli ışıklandırma, istenilen seçkin ve sıcak ortamın oluşturulmasına katkı sağarken, geometrik tasarımları ile öne çıkan sarkıt aydınlatmalar, ev havası veren şapkalı abajurlar ve dairesel platformların işlevini vurgulayan taş formunda plafonyerler, genel konseptin hedeflenen atmosfere ulaşmasına destek oldu. 

Map
Details
Project Location: Başakşehir, İstanbul
Project Type: Store / Showroom
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Makro İnşaat, Akyapı
Photography: Ozan Çelik
Project Start Date: 2016
Project End Date: 2016

Pin It
Architectural Offices
Architects

Yelin Evcen

Gönül Ardal