Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

A2 Evi

A2 Evi, Tipik bir Amsterdam binası içerisinde yer alan daire son derece renkli, dinamik ve tatlı bir çift için tasarlandı.

Çok karakteristik bu yapıya yapılması hedeflenen iç mimari müdahaleyi  ‘’edepli bir dokunuş’’ olarak adlandırabiliriz. 

Her iki cepheden de nefis manzaralara sahip daire yeşilliklerle iç içe. Yüksek tavanlar ve geniş pencereler ile yapı aydınlık ve ferah iç mekanlar yaratmış. Bu ferahlığı bozmamak esas amaçlardan biri oldu.  İçerde bir kesinti yaratmamak, mekanı kutu kutu bölmemek, ışığı ve ışığın akışını kesmemek, mekandaki akışkan bütünlük algısını kesintiye uğratmamak hedef haline geldi. Yapının mevcut getirilerinden sonsuz faydalanılmaya çalışıldı.

Mekan içerisindeki karakteristik ve geleneksel yapılar, dokular, değerler korunmaya çalışıldı.  Tavan süslemeleri, dokum radyatörler, anahtar ve prizler, bir takım aksesuarlar sevildi, benimsendi, korundu. 

2000’li yıllarda şehir yasan tisinin gerekliliklerini, ev sahibi çiftin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, fakat en ufak fazla dokunuştan kaçınarak mevcuta saygı ile edepli tasarımlar ve uygulamalar yapıldı.

İç mimaride yapılan bu küçük eklemeler ve müdahaleler modern, rahat ve evcil yaklaşımlarla tasarlandı.  Yaşam alanında kullanılacak mobilyalar, sanat eserlerini ön planda bırakacak saygıda, domine etmeden, rahat ve yumuşak ürünler olarak seçildi. Gabriel Moreno’nun Rafa II ve Andres Salgado’nun W isleri bu sanat eserlerinin salonda dikkat çekenleri.

Banyoda ise ‘’Micro Topping’’ ile kaplanan dingin yüzeyler, Vorja Sanchez’in seramik üzerine baskısı yapılmış son derece renkli ve güçlü Insomnia adli işini çevreleyerek, eserin ön plana çıkmasını sağlıyor.

Salon ile direkt ilişkide olan mutfak, yaşam alanının bir parçası, devamı olacak şekilde, multi-fonksiyonel tasarlandı.  Yemek masası, sohbet kösesi veya gerektiğinde bir çalışma alanı.  İhtiyacı karşılayacak minimum kapalı dolap ve mümkün olduğunca ferah ve çıplak duvarlar, nostaljik bir Wolkswagen buzdolabı ile Petite Friture’un tavsan kulaklı Curiosity tabaklarını ön plana çıkartıyor.

Uyuma bölümü ise sürgülü, camlı, demir doğrama bir separatör ile gerektiğinde hem görsel hem de işitsel bir özel alan yaratacak şekilde ayrılıyor. Yine hedef mekan bütünlüğünü bozmamak oldu.

Künye
Proje Yeri: Amsterdam, Hollanda
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Fotoğraf: On a Hazy Morning
İnşaat Bitiş Yılı: 2019

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Yasemin Arpaç

Sabahattin Emir