Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Akkent Twins Trade (ATT)

316 adet ofis ve 112 adet mağazadan oluşan bir karma kullanım projesi Dora Konsept Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Akkent Twins Trade (ATT), 10.012 m² arsa alanı üzerine kurulu, 3 bloktan oluşan bir karma kullanım projesidir. Yatay bazada yer alan blokta, alışveriş merkezi, bu yatay baza üzerinde yükselen 2 adet blokta ise ev ofisler bulunmaktadır.

ATT merkezi bir kavşak noktasındadır. Bölgede yer alan en büyük ticari parseldir ve tek ev, ofis, alışveriş merkezi karma kullanım projesidir. Bu yüzden proje, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmıştır. Parselin güney ve batısında, yola kadar olan kısımda büyük bir meydan planlaması yapılmış, çeşitli sosyal temalarla ticari alanlar arasında bağlantı kurulmuştur. Meydanda, yeşil alanlar, süs havuzları gibi peyzaj öğelerinin yanı ısıra orta ölçekte bir amfi tiyatro kurgulanmıştır. Meydan ve ticari ünitelerin iç içe kullanımı, bölgenin sosyal ve eğlence merkezi olması yönünde tasarlanmıştır.

Projede 2 adet 16 katlı ofis bloğu yer almaktadır. Her blokta 2 ayrı tipte, 158 adet ev ofis bulunmaktadır. Ofis blokları, güney kuzey yönünde konumlandırılarak gün ışığından maksimum fayda sağlanmaya çalışılmıştır. Her katta 10 adet ofis bulunmaktadır ve 4 adet asansör kullanıcılara hizmet vermektedir. Zemin katta yapılan yaklaşık 4.000m² büyüklükteki teras alanları ofis kullanıcılarının sosyal ve sportif aktivitelerine ayrılmıştır.

3 kattan oluşan alışveriş merkezi bloğunda ise farklı büyüklüklerde 112 adet ticari ünite yer almaktadır. Alışveriş merkezinde, doğu ve batı yönündeki kot farkı değerlendirilerek 2 ayrı giriş çıkış planlanmıştır. Alışveriş merkezindeki restoranlara, kafelere, süpermarkete, farklı alışveriş birimlerine, sergi alanlarına ve çocuk oyun alanına erişim sağlanmıştır.

Ek olarak, 2 adet bodrum katta, kapalı otopark ve diğer teknik alanlar çözülmüştür. Otopark kullanımı konusunda, bodrum katlardan biri sadece ofis kullanımı, diğeri ise sadece alışveriş merkezi kullanımına ayrılmıştır.

Akkent Twins Trade (ATT) kullanıcılarına, tüm donanımları ve özellikleriyle nitelikli bir iş, eğlence ve sosyal merkez sunmaktadır.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Yenimahalle
Proje Tipi: Ofis, Alışveriş Merkezi
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Ünal Akpınar İnşaat AŞ
Peyzaj Mimarlığı: Duru Peyzaj
Statik Projesi: Levent Aksaray Mühendislik
Mekanik Projesi: CG Mühendislik
Elektrik Projesi: K Mühendislik
Yangın Tahliye Projesi: Mimaryan Proje Danışmanlık
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
Arsa Alanı: 10,012 m²
Toplam İnşaat Alanı: 60,700 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Özikinci