Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Aksay Denizcilik Ofis Binası

Aksay Denizcilik Ofis Binası, İstanbul Kozyatağı’nda 525 metrekarelik bir arsa üzerinde yer alıyor.

Yapının projelendirme aşamasından sonraki inşaat sürecinde, tasarımcı, yapım yöntemleri, malzeme seçim ve kabulleri, detay bütünlüğü ve mükemmelliği gibi konularda belirleyici olmuş ve "mesleki kontrollük" boyutunda bu süreci yapımcı ile birlikte denetlemiştir.

Tasarım, yakın çevresindeki plansız ve kaotik gelişmeye alternatif olarak kolay okunabilen ve rasyonel bir düzeni amaçlamıştır. Tasarımcı ise planda ve kitle düzeninde aradığı netliğin, ortaya çıkan yapıda sürdürülmüş bir tavır olması yönünde uğraş vermiştir.

Bu tavır aynı zamanda tasarımcının son on yılda Türkiyede hüküm sürdürdüğüne inandığı, dönemin "moda" malzemeleri ile "giydirilmiş" ve "doldurulmuş" "prototip" ofis mimarisine de bir karşı çıkıştır. Bu tavrın özünde hiçbir düzende raslantısallığa yer vermeyen bir çaba etkili olmuştur.

Plan düzeni, arka bölümde düşey ulaşımı da sağlayan servis bölümü ile öndeki çalışma alanından oluşur. Yapı sahibinin son kattaki teras isteğinin dışında çalışma katları tek biçim olarak tasarlanmıştır. Bu düzen, içinde hiçbir bölücü eleman bulunmayan net bir dikdörtgenin çalışma mekanı olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda düşey taşıyıcı ihtiyacını da çözen betonarme zırhın tek defada biten bir yüzey oluşturması amaçlandığından uygulama sürecinde her dökümde renk, doku, yüzey mükemmeliyeti gibi unsurlar kontrol edilmiştir.

Künye
Proje Yeri: Kozyatağı, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari Gayrimenkul
Mimari Proje Ekibi: Yeşim Motugan, Armağan Gökçül
İşveren: Aksay Denizcilik
Statik Projesi: İsmet Babuş
Mekanik Projesi: Çilingiroğlu Mühendislik
Elektrik Projesi: Cem Ünlü
Proje Başlangıç Yılı: 1998
İnşaat Başlangıç Yılı: 1998
İnşaat Bitiş Yılı: 1999
Toplam İnşaat Alanı: 1600 m²

Pin It
Mimar

Şaziment Arolat

M. Neşet Arolat

Emre Arolat