Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Atakule GYO Ofis Yapısı

Yapımı 2018 yılında tamamlanan Atakule GYO Ofis Yapısı, Ankara’nın Gaziosmanpaşa semtinde, iki paralel sokak üzerinden cephe alan ve arka hizasından komşu olan iki parselde konumlanıyor.

Bütüner Mimarlık, projeyi anlatıyor:

İmar planında iki parselde de GOP semtinin geneline hâkim olan zemin üzeri üç kat yapılaşma koşulları, üst kottaki konut ağırlıklı Borazan Sokak cepheli büyük parselde ayrık, alt kottaki işyeri ağırlıklı Arjantin Caddesi cepheli küçük parselde ise bitişik nizam olarak belirlenmiştir.

Proje bu iki parselin arka bahçelerinden en iyi seviyede faydalanarak iki yapıyı görsel ve işlevsel olarak birleştirmek üzere geliştirilmiştir. Bodrum katlarda bağlantılı olan yapılar, kendi zemin seviyelerinin üzerinde kendi parsellerine ait imar notlarına uygun olarak geri çekilerek yükselirler. Kompakt kitlelerin servis ve dolaşım elemanları dar dilimlerde toplanmış, çalışma ve toplanma alanlarının yapısal elemanlarla bölünmeyen temiz açıklıklar olması sağlanmıştır.

Yapı cephelerinin sokak seviyelerinde, daha koyu renkli ve içerlek yüzeyler tercih edilmiştir. Üst katlardaki ofisler ise çatıya devam ederek kırılan, düşey vurgusu kuvvetli beyaz fiber takviyeli beton bölüntülerle çerçevelenir. Bu çerçevelerin gerisinde yer alan, ince doğrama profilleri ile taşınan giydirme cephe sistemi ise saçak seviyesinde gökyüzü ile bütünleşir.

Yapı böylelikle mütevazı boyutlarına rağmen kentsel bağlam içerisinde genel, ortak ve özel kullanımların akıcı bir şekilde bir araya geldiği özgün bir mimari kompozisyon üretir. Yapının işvereni Atakule GYO, Arjantin Caddesi üzerindeki yapıyı şirketin genel merkezi olarak değerlendirmiştir. Borazan Sokak yapısı ise çok kiracılı bir ofis yapısı olarak kullanılmaktadır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Çankaya, Ankara
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Atakule GYO
Peyzaj Mimarlığı: Bütüner Mimarlık, Tülin Göçer Munzur
Proje Yöneticisi: Deniz Özçelik
Statik Projesi: Kınacı Mühendislik, Mehmet Zafer Kınacı
Mekanik Projesi: CG Mühendislik, Celal Eğri
Elektrik Projesi: Özay Mühendislik, Kemal Aykaç
Tesisat Projesi: CG Mühendislik, Celal Eğri
Yangın Tahliye Projesi: ORGA Mühendislik
Yangın Güvenlik Danışmanı: ORGA Mühendislik
Fotoğraf: KoKa Photography, Koray Kalay
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 765 m2
Toplam İnşaat Alanı: 3,540 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hüseyin Bütüner