Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Beysu Vera Villaları

Beysu Vera Villaları, 13 adet dubleks villadan oluşmakta olup, konutlar birbirine bodrum katta kapalı otopark ile bağlanmıştır.

Konut, gündelik olanın dışında yaşamın en kayda değer anlarına sahne alan anılarımızın belki de en kıymetlilerinin fonunu ve zeminini oluşturan mekandır. Villa ise modern insanın koşuşturması içinde yeni bir olasılık sunar. Apartman yaşantısından farklı olarak, bir yandan müstakil bir yandan da mahremiyete saygılı bir komşuluk barındırır. Proje tasarımında bu komşuluk ilişkisini sağlayabilmek önemli bir tasarım kriteri olmuştur. 

Apartman yaşantısından farklı olarak kullanıcılarının villa yaşantısını tercih etmedeki en önemli özelliği dış mekanla kurulabilen doğrudan ilişkidir. Bu nedenle tasarımda iç ve dış mekan arasında nitelikli bir bağlantı kurabilmek önemli bir kriter olarak belirlenmiştir.

Proje, sunduğu mekansal konforun ve kişiye özel olmanın dış mekan kullanımında farklılaşmış yani özel bir bahçe yaşantısı sunmaktadır. Yeşille doğrudan temas etme imkanı veren peyzajın yapı ile bütünleştiği bir deneyim sunan projede, bahçeler peyzaj elemanlarıyla özelleştirilirken eğimin peyzajla bütünleştirildiği ortak alanla da yine ikiye ayrılan bir yerleşim tasarlanmıştır. Bu ortak peyzaj alanı ise dış mekan kullanımı bir yandan mahremiyete saygılı olurken bir yandan da kullanıcıları buluşturan ortak bir mekan olarak kurgulanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Çankaya
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu, Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: MOLTAŞ - OTG - Tuğmaner Ortaklığı
Ana Yüklenici: MOLTAŞ - OTG - Tuğmaner Ortaklığı
Peyzaj Mimarlığı: ON Tasarım
Statik Projesi: Kınacı Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 6.836 m2
Toplam İnşaat Alanı: 8.971 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Orçun Ersan

Nilgün Deniz

Uğur Furtuna

Gerta Ajazi

Elif Mahya Nebiler