+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Bozcaada K4 Evi

Bozcaada’nın Rum mahallesinde yer alan taş bir depo yapısı, DAFNİ Mimarlık tarafından restore edilerek konuta dönüştürüldü.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Zamanla tahrip olarak yıkılma durumuna gelen kargir yapının öncelikle rölöve projesi hazırlanmış, 2. grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilinin ardından yapının ilk yapıldığı zamanı belirten restitüsyon çizimleriyle birlikte konut işlevli bir restorasyon projesi hazırlanmıştır. Restorasyon projesinde özgün kapı ve pencere konum ve genişlikleri korunmuş, asma kata izin veren mevcut yükseklik değerlendirilerek iç mekanda çelik döşemeli bir asma kat tasarlanmıştır.

Yapının uygulaması esnasında mevcut taşlar seçilerek ayıklanmış, Çeşme’den ayrıca yeni taşlar getirtilmiştir. Yapının bir duvarında tamamen orijinal taşlarının kullanılması, diğer duvarlarda ise mevcut taşların yeni taşlarla birlikte harmanlanarak kullanılması ve böylece renkerdeki kontrast oluşumu bir tasarım kararı olarak belirlenmiştir.

Beden duvarları yığma taştan oluşan yapıya çift kanatlı ahşap bir kapıyla giriş yapılır ve sizi tek bir mekan karşılar. Ardından üç basamak inilerek salon ve mutfağa geçiş yapılır. Çelik konstrüksiyondan yapılmış asma kat, mutfak mekanının üzerinde bulunmaktadır. Sıvasız taş duvarlara sahip mekanın dinamiğinde bir farklılık yaratmak adına, eski ve yeniyi kucaklayan ve yapının geçmişini anımsatan bir detay olarak endüstriyel bir atmosfer kurgulanmıştır. Gri beton basamaklar, ahşap zemin, çini, traverten gibi malzeme çeşitliliği sunan iç mekanda bir Kuzey Ege adasının samimi atmosferini taşıması hedeflenmiştir.

Details
Project Location: Çanakkale, Bozcaada
Project Type: Single House
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: DAFNİ Mimarlık
Structural Project: Acar Mühendislik
Mechanical Project: Çizgi Mühendislik
Electrical Project: Akkar Mühendislik
Photography: Burak Teoman
Project Start Date: 2017
Project End Date: 2017
Construction Start Date: 2017
Construction End Date: 2018
Total Construction Area: 65 m²

Pin It
Architectural Offices
Architects

Defne Sözbir

Can Sözbir