+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Bulut

Metal Yapı'nın ofisine giriş saçağı olarak inşa edilen Bulut, BG Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

“Bulut” İstanbul Kavacık’ta Metal Yapı firmasının ofislerinin bulunduğunu binanın giriş saçağı olarak tasarlanmış strüktürün adıdır. Çıkış noktası bina girişini opak bir ‘çatı’ yerine bulutsu bir örtüyle tanımlamak olan proje, aynı zamanda binanın giriş lobisi olabilmek adına temel gerekliliklerin tamamını sağlıyor.

Bulut etkisini sağlamak adına oluşturulan yapısal çözüm, yapı kabuğu alanında Türkiye’nin en başarılı firmalarından biri olan Metal Yapı ile birlikte geliştirilen modül ile sağlandı. Çelik bir çerçevenin gergi ve basınç çubuklarıyla mukavemetinin artırıldığı modüller bir araya gelerek saçağın taşıyıcı altlığını oluşturuyor. Bu modüller üzerinde ise yine bölgedeki güneş etkisine özel olarak tasarlanmış filmli cam bulunuyor. Cam yükü bu modüller aracılığıyla bir kenarda yapının betonarmesinden mesnetlenirken diğer tarafta ise benzer modülasyonla tasarlanmış yarı geçirgen konstrüksiyona aktarılıyor.

Her bir modülün alt kısmında bulunan noktasal aydınlatmalar saçağın etkisini artırırken yarı geçirgen duvar ise bitki saksılarına ev sahipliği yapıyor. Yapı bulutsu tavrını yarı geçirgen kabuğun oluşturduğu ışık / gölge oyunlarıyla güçlendiriyor.

Saçağın altında lobi olarak düşünülen alanda mümkün olduğunca sakin ve doğal bir etki oluşturmak adına zeminde tozumaz perdahlı şap, duvarlarda beyaz boya ve beyaz mobilya tercih edilmiştir. Mobilyalarda ise ahşap malzeme tercih edilmiştir. Girişin karşısındaki duvarda işveren talebi üzerine yerleştirilen tanıtım ekranları ise füme cam arkasında gizlenmiştir.

Saçak önü peyzaj bölgesinde iç mekan ile tutarlı bir şekilde tozumaz perdahlı şap sert zeminlerde kullanılmış, basamak rıhtlarında corten tercih edilmiştir. Uzun yıllardır binanın önünde bulunan ıhlamur ağacı korunarak bitki duvarı ile beraber projeye entegre edilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Giriş Kapısı / Karşılama Ünitesi
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Metal Yapı
Ana Yüklenici: Metal Yapı
İç Mekan Projesi: Bülent Ergin Güngör, Tuğba Çetin
Konsept Tasarımı: Bülent Ergin Güngör, Can Dağarslanı, Samim Magriso, Barış Başat
Uygulama Projesi: Can Dağarslanı, Samim Magriso
Statik Projesi: Metal Yapı
Çelik Projesi: Metal Yapı
Fotoğraf: Bülent Ata Güngör, Selen Çelik
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 90 m²
Toplam İnşaat Alanı: 60 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Bülent Ergin Güngör

Can Dağarslanı

Samim Magriso

Barış Başat