Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

CasaBA

Antalya’nın Konyaaltı bölgesinde, çoğunlukla 3-4 katlı apartmanların yer aldığı bir bölgede inşa edilen konut sitesi, Altındal Mimarlık ve AC Bıçaklı Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Kurulu olduğu 37 dönümlük arazi üzerinde, içerisin de bulunan 5.500 m2’lik ticari alan ve 313 adetlik farklı nitelikteki konutları ile, sahip olduğu nüfusun adı ile bağdaştığı bir yer olan CASABA’da tasarımda önceliği olarak farklı işlevdeki mekanların birbirleri ile kurduğu ilişkiye önem verilmiştir.

Bulunduğu bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde; konut, ticari işlevler, spor sahaları ve kapalı spor salonu, kreş, hobi odaları, atölyeler ve kapalı otopark gibi işlevler bir arada bulunmakta olup sosyal donatıların birçoğu iç avlunun içinde konumlanmıştır.

Daireler ve yaşam alanları yönlenmeye dikkat edilerek planlandı. Bloklar da daire tiplerine göre ayrıldı. 2+1, 3+1, 4+1 tipi 3 farklı tipten oluşan dairelerin hepsinin kurgusu farklı bloklarda kendileri arasında yapıldı.

Yoğun olan bu komplekste yeşil alanlar da mümkün olduğu kadar korundu. Yoğun yapı grubunda mümkün olduğu kadar bölgelenmeye önem verildi.

Mimari proje aşamasında, ekonomik hiçbir kaygıya yer vermeksizin, mekan oluşumlarındaki yaklaşımları, cephe kurgularında kullanılan malzemeleri ve bitiş detayları ile şimdiye kadar yapılan örneklerine göre çok ileri bir noktada bulunan bu projenin Antalya için önemli bir yapı taşı olduğu düşüncesindeyiz.

Künye
Proje Yeri: Antalya, Konyaaltı
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Özpınarlar İnşaat Grubu
Peyzaj Mimarlığı: Aslı Ergen Landscapes
İç Mekan Projesi: Ümit Yetgin Aykaç
Statik Projesi: Gürhan Mandacı
Mekanik Projesi: Nadir Gencel
Elektrik Projesi: Sinerji Dinamik Proje Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 37.003 m2
Toplam İnşaat Alanı: 90.000 m²

Pin It
Mimar

Şevket Altındal

Ahmet Bıçaklı

Can Cahit Bıçaklı

Erhan Yılmaz