Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Coordinat Bornova

İzmir'de, üniversite öğrencileri için geliştirilen ve tasarlanan Coordinat Bornova evlerinin inşaatı 2018 yılında tamamlandı.

Demirce Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Coordinat Bornova projemiz Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi gibi İzmir’in köklü üniversitelerine yakın, merkezi bir konumda yer almaktadır. Bu sebeple projede genç ve dinamik kullanıcı profilinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuştur. Bu bağlamda konvansiyonel yaklaşımlar yeniden ele alınarak, kullanıcılara yalnızca konut değil, bir yaşam ortamının tasarlanması hedeflenmiştir. Öğrenciler için otel konseptli bir ‘ev’, otel ile ev arasında bir ara model geliştirilmiştir. 1+0 daire ile otel odası arası melez bir birim geliştirilmiştir. X, Y ve Z Kuşağı olarak tanımlanan gençler, kullanıcı profili olarak belirlenerek tasarımın ana girdisi olarak ele alınmışlar, X Kuşağı yatırımcıların ve yaşam biçimleri incelenen Y ve Z kuşağının da ihtiyaçlarına cevap olabilecek bir proje geliştirilmiştir.

Sosyalleşmeyi seven ve hareketli yaşayan, konforu ve teknolojiyi seven bireyler için gerektiğinde özgürleşebilen ortak alanlar tasarlanmış, çalışma, yemek yeme, eğlenme, dinlenme alanları oluşturulmuştur. İç mekanlarda sıcak ve eğlenceli bir tasarım dili geliştirilmiştir.

Yerleşim kararları bağlamında sınırları tutan, çepere yerleşen bir yapılaşmaya gidilmiştir. Merkezde gençlerin vakit geçirebileceği bir peyzaj alanı tasarlanmış ve bu alan çeşitli sosyal donatılar ile beslenmiştir. Tasarlanan bu açık alan farklı zamanlarda, farklı etkinliklere göre şekillenebilecek esnek bir alan olarak tasarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Bornova, İzmir
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: DRC Grup İnşaat
Ana Yüklenici: DRC Grup İnşaat
Statik Projesi: Setart Mühendislik
Mekanik Projesi: Teknik Tesisat Mühendislik
Elektrik Projesi: AYC Mühendislik
Fotoğraf: Zeren + Mehmet Yasa Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 5,250 m2
Toplam İnşaat Alanı: 30,500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Alpay Demirci

Burçin Demirci