Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Denge Evi

Üsküdar’da, Emaar Square Heights rezidanslarının 28'inci katında yer alan 4+1 daire, mevcut zemin-duvar ve tavan imalatlarına en az müdahale ile, kullanıcı talepleri doğrultusunda, çevre ile ilişkisi irdelenerek tasarlanmış.

Monoblok Tasarım ve İç Mimarlık, projeyi anlatıyor:

34 katlı binanın 28. katında yer alan mekanın ‘yer’den yüksekteki konumu; fazlalıklarından arınmış, yerçekimi etkilerinin azaldığı ve çevre algısının muğlaklaştığı atmosfer, tasarımın ana kurgusunu oluşturmuştur. Bu anlamda mekanın havada asılı kalma hali mekanda; form, malzeme, doku ve renk kararlarında belirleyici unsur olarak değerlendirilmiştir.

Giriş holünden itibaren algılanan Şehir-Adalar manzarasının Salon bölümünde; rasyonel bir tavırla tasarlanan mobilya ve yüzeyler ile kesintisiz bir şekilde mekana katılımı sağlanmıştır. Salon yüzeylerinde kullanılan koyu renkli kayrak taşı ve ahşap kaplamalar ile oluşturulan stabil ve güvenli his, farklı kotlarda asılmış aydınlatma armatürleri ve yatay raflar ile yerden koparılmış düşey ve yatay hareketler ile dengelenmiştir.

Yatak odalarında kullanıcı ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirilen planlar, 3. boyutta kurgulanan; ayna ve reflekte cam gibi yüzeyler ile, manzara ve iç mekan yansımalarının iç-içe geçtiği muğlak görüntüler oluşturmaktadır. Burada amaç mekanın 'yer' ile belli-belirsiz ilişkisinin iç mimari anlamda hayat bulmasıdır.  Benzer şekilde mekandaki tüm fonksiyonel çözümler, aynı zamanda ana kurgunun tamamlayıcısı birer aktör olarak anlamlandırılmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Üsküdar, İstanbul
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Monoblok Tasarım ve İç Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 202 m²

Pin It
Mimar

Selami Yılmaz

Reyhan Yılmaz
Yardımcı Mimar(lar)
Atıl Filik
Duygu Teknegöz