Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

D&R Flagship Deneyim Mağazası

Türkiye’nin en büyük kitap ve müzik satış platformu olan D&R, müşterilerine daha iyi bir mağaza deneyimi sunabilmek ve mağazalarındaki marka yüzünü yenilemek için I-AM ile çalışmış.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

D&R’ın İstinye Park’ta bulunan flagship mağazası için, müşterilerin mağaza içerisindeki yolculuğunu daha tanımlı ve keyifli hale getirerek deneyim alanlarının ön plana çıktığı bir deneyim mağazası yarattık.

Ürün gruplarını iki farklı kategoride toplayarak kurguladığımız müşteri yolculuğu, mağazanın girişinden itibaren ikiye ayrılıyor: Elektronik ürünler sağ tarafta mavi renk koduyla konumlanırken, kitaplar kırmızı renk kodu altında sol tarafta bulunuyor. Açılı raf modül tasarımı sayesinde ürünler mağazanın iç tarafına doğru yerleştirilirken, mağaza cephesinden bakıldığında sadece kırmızı ve mavi modüller üzerinde kategori ve marka isimleri görülüyor. Böylece cepheden bakıldığında ürün kalabalığı olmayan, daha çarpıcı ve ilgi çekici bir mağaza görünümü elde ediliyor.

Mağaza içerisinde 8 farklı noktada konumlandırdığımız deneyim alanları, farklı konseptler için ürün kürasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Lego için bir enstalasyon ve ürün alanı, InstaMix için bir fotoğraflama alanı ve Sony için bir oyun alanı olarak kullanılan bu deneyim alanları, belirli bir konsept için birbiriyle ilişkili ürünleri bir araya getirerek çapraz satış olanaklarını artırıyor. Mağaza içerisindeki zemin aydınlatmaları ise, girişten itibaren müşterileri bu deneyim alanlarına yönlendirecek şekilde konumlandırıldı.

D&R’ın diğer mağazalarına da yaygınlaştırması beklenen bu yeni konsept, müşterilerin vakit geçirmeden ve satın almadan çıkmak istemeyecekleri, çapraz satış olanakları sunan bir mağaza deneyimi sunuyor.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Mağaza / Showroom
Proje Tipi Grubu: Ertuğrul Yurdakul, Pınar Ünlü, Cem Çıtak, Umut Servan Koyun
İşveren: Turkuvaz Medya Grubu
Ana Yüklenici: I-AM Construct
Proje Yöneticisi: Cem Çıtak
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 1.331 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi