Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Dream Games Ofisi

Habif Mimarlık tarafından tasarlanan ofis İstanbul Esentepe’de bulunuyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Genç bir mobil oyun geliştiricisi olan Dream Games’in ofis tasarımı için ana amaç; yalın çizgilere sahip ve işlevsel bir ofis alanı oluştururken, ofisin Dream Games’in yaptığı işin renkli ruhunu da yansıtabilmesiydi.

Dream Games Ofisi; ilk tasarım kararlarından itibaren, Dream Games’in de heyecanla aktif ve demokratik şekilde bir takım olarak proje sürecine dahil olduğu, ofis mekanını her yönü ve detayıyla birlikte düşlediğimiz bir çalışmanın ürünü oldu.

Uzun çalışma saatlerinde, takım içi etkileşimi desteklemek için açık toplantı alanları, dev yazı tahtaları, yemekhane alanı ve eğlence mekanlarının düşünüldüğü ofiste, aynı zamanda ofis kullanıcılarının ortak ilgi alanlarını yansıtan figürlerin, oyuncakların ve kitapların, birlikte yaptıkları legoların sergilendiği alanlar oluşturuldu.

Dream Games’in ana oyunu olan Royal Match’e ait figürler ise birer sanat eseri olarak ele alınarak, özel üretim duvar heykelleri ve resim çerçeveleri halinde kendilerine yer buldu.

Sonuç olarak, mobil oyun dünyasının renkli ve eğlenceli yüzünü, arkasındaki yazılımın işlevsel ve mantıksal yönünün ifadesi olan yalın, sade ve işlevsel tasarım çizgilerinin önüne geçmeden ölçülü bir denge ve uyum içinde yansıtabildiğimiz bir ofis alanı yarattığımıza inanıyoruz.

Künye
Proje Yeri: Esentepe, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Toplam İnşaat Alanı: 930 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi