Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Efes Kulak Burun Boğaz Merkezi

Efes Kulak Burun Boğaz Merkezi, İzmir’de Eskiz Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları projeyi anlatıyor:

Efes Kulak Burun Boğaz Hastanesi İzmir’in yoğun iki aksı olan Stadyum Metro İstasyonunun bulunduğu Fatih Caddesi ile Üniversite Caddesi’nin kesişiminde yer almaktadır.

İşyeri olarak planlanmış mevcut yaklaşık kare formdaki yapı güçlendirilmiştir ve hasta konforu göz önünde bulundurularak yeniden işlevlendirilmiştir.

Planın şekillendirilmesinde, düşey sirkülasyon da gerekli olan sedye asansörü, insan asansörü ve 2 adet yangın merdiveni önemli rol oynamıştır. Acil girişi ön cephede konumlandırılırken poliklinik hastaları yan cepheden kabul edilmiştir.

Bodrum katı otopark olarak planlanırken, diğer katlarda odyoloji ve işitme laboratuvarları, poliklinikler, hasta kabul holleri, tomografi birimi ve ameliyat sonrası hasta gözlem odaları bulunurken son katında ise 2 adet ameliyathane ve sterilizasyon üniteleri yerleştirilmiştir.

Yangın yönetmeliği, özel hastaneler yönetmeliği ve engelli erişimi kanunlarının tüm gereklilikleri sağlanmıştır.

Cephesinde yeşil reflekte Tentesol T serisi cam ve beyaz kompozit kullanılırken, yapının zemin kat acil kabulünde mekanik taşıyıcılı siyah taş kaplama tercih edilmiştir.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Konak
Proje Tipi: Hastane / Poliklinik
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: Efes KBB Tıp Merkezi
Proje Başlangıç Yılı: 2013
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Arsa Alanı: 612 m2
Toplam İnşaat Alanı: 2.070 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Jülide Tutan Hergül