Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Elsa Ortopedi Rehabilitasyon Yönetim Binası

VEN Mimarlık tarafından yapılan Elsa Ortopedi Rehabilitasyon Yönetim Binası iç mekan tasarımı 2019 yılında tamamlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

ELSA Ortopedi firmasının yeni yönetim binası tamamlanıp iskan alınmasını takiben iç mimarisini projelendirmek üzere VEN’e gelmiştir.

Yapı 3 bodrum ve 5 kattan oluşur. Apartman parselinde konut yapılaşma koşulları ile şekillendiğinden yetersiz kat yüksekliği, bölünmüşlüğü tasarımda bazı kısıtlar getirmiştir.

Yapının her katında farklı bir grup şirketi konumlanırken; Elsa ortopedi 3 ve 4. katta, Medi Türk Ortopedi 2. katta, Plato Bilgisayar 1. katta yer almaktadır. Girişte ise caddeye açılan Elsa-Medi’nin Mağazası bulunur. Bodrum katta yer alan Teknik Ofis dışarıdan ayrı bir servis girişinede sahiptir.

Tüm bu farklı fonksiyonlar ortak bir dikey sikülasyon alanı ile birbirlerine bağlanırlar. Bu ortak dikey bağlantıda tasarlanan metal çerçeveler üzerinde yer alan grafikler ilgili kattaki ofisi temsil eder.

Sade, şık, dinamik bir ofis hedeflenmiştir. Zeminde döşeme kaplaması olarak pandoma kullanılmış, dikey şaftla birlikte ofis katlarında duvarlarda da pandoma kaplama tercih edilmiştir. Pandoma brüt görünümü ve mikrobeton uygulaması ile hedeflenen iç atmosferin mekana yansıtılmasına destek olmuştur. Yeni bölme duvarlar ise çoğunlukla camdır böylelikle çalışma ofisleri şeffaf cam bölücüler ile genel alanlardan izole edilmişlerdir. En üst katta yemekhane, masa tenisi, langırt, multimedya alanını kapsayan sosyal alanın yanında  seminer salonu ve  yurtdışından gelen gruplar için sunum ve çalışma ofisi yer alır. Bu kata hem ana holden hem de 3. katın merkezinde tasarlanan çelik merdivenle ulaşılabilir. Binanın teras çatısı ise ortak kullanıma olanak sağlayan bir çatı bahçesidir.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Çankaya
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Elsa Ortopedi Rehabilitasyon ve Spor İç ve Dış Ticaret
Ana Yüklenici: Irmak Yapı
Peyzaj Mimarlığı: Promim Proje
Grafik Tasarım: Abrakadabra Tasarım ve Reklam
Mekanik Projesi: Setes Mühendislik
Elektrik Projesi: Proma Mühendislik
Fotoğraf: Gürkan Akay
Mimari Mesleki Kontrollük: Kübra KABOĞLU
Şantiye Yöneticisi: Irmak Yapı
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 1.091 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gül Güven

Figen Zorlu

Gamze Güven