Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Eyüp Sabri Tuncer Merkez Ofis

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

1923’ten bu yana Türk koku tarihinin ana kahramanlarından biri olan Eyüp Sabri Tuncer geçmişten günümüze değişmeyen bir geleneğin öncüsüdür. Vadi İstanbul bulunan 620m² alandaki ofisin tasarımı ve uygulaması gerçekleştirilirken de geleneğin ve marka kurumsal kimliğinin yansıtılmasına dikkat edilmiştir. Ofisin projelendirilmesi 3 hafta gibi bir süre almışken, uygulaması 3 ayda tamamlanmıştır.

Yerleşim planı binanın bize sağladığı ofis ortasından giriş sebebiyle 2 bölüme ayrılmıştır. Girildiğinde sağ kanada genel müdürlük, fuaye ve board toplantı odasından oluşan yönetim bölümü konumlandırılırken sol kanada açık ofis ve müdür odaları yerleştirilmiştir. Toplantı odaları ise giriş arkası ve açık ofise doğru sıralanmaktadır. Board odası haricinde ofis içerisinde 4 adet toplantı odası yer almaktadır. Bu odalar farklı departman çalışanlarının eş zamanlı ya da farklı zaman dilimlerinde rahatlıkla bir araya gelip görüşmelerini sağlayabilmektir.

Üçüncü boyutta bakıldığında genel konsepti marka kimliğinin elit duruşu ve yapısına uygun olacak şekilde belirlemeye çalıştık. Mekan genelinde ahşap, mermer, cam gibi ağır ve şık malzemeleri bir arada kullanmayı tercih ettik. Giriş bölümünde ahşap, mermer, pirinç ve dikey bahçe uygulaması ile bütünlük sağladık. Yönetici odalarında üst segment malzemeler kullanarak Eyüp Sabri Tuncer’in marka kimliğine uygun şıklıkta alanlar yaratırken, açık ofis alanlarında malzemeleri biraz daha hafifleterek özellikle akustik sebeplerle zeminde halı, tavanlarda ise yer yer akustik özellikli kumaş paneller kullanılmaktadır. Mevcut betonarme döşemeler ve mekanik altyapı ise mekan derinliği algısını artırmak amacıyla açıkta bırakılmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Eyüp Sabri Tuncer
Ana Yüklenici: Udesign Mimarlık
Mekanik Projesi: Çağrı Sistem Çözümleri
Elektrik Projesi: EEM Mühendislik
Tesisat Projesi: Çağrı Sistem Çözümleri
Yangın Tahliye Projesi: Çağrı Sistem Çözümleri
Fotoğraf: Gürkan Akay
Şantiye Yöneticisi: Mehmed Zahid Aras
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 620 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

İlknur Gülümoğlu

Emre Şahin

Yağmur Köylü

Gökçen Hotaman

Umut Uzuner