+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Halaman Matbaacılık Fabrika Binası Yönetim Katı

EDDA Mimarlık tarafından tasarlanan Halaman Matbaacılık Fabrika Binası Yönetim Katı projesi Esenyurt İstanbul'da yer alıyor.

EDDA Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Pek çok uluslararası markaya, yurt içi ve yurt dışı tüm paket, ambalaj ürünleri ve grafik tasarım baskı hizmetleri veren Halaman Matbaacılık,  uzun yıllara dayanan bilgi birikimini genç ve dinamik çalışma ekibiyle yorumlayarak, yüksek teknoloji ürünü baskı makinalarıyla müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi hedefliyordu. İstanbul Esenyurt’da bulunan yeni fabrika binasının inşaat çalışmaları sırasında, markanın hedefleri doğrultusunda fabrikanın yönetim ofisleri ve giriş karşılama bölümlerinin tasarım çalışmalarına başlandı.Çalışanların ofis ortamından beklentilerini karşılamak, sağlıklı, verimli, dinamik ve ergonomik bir ofis ortamının tüm koşullarını yaratabilmek amacıyla kullanıcılarla sürekli fikir alışverişinde bulunuldu. Bu bağlamda, Halaman Matbaacılık’ın genç ve aktif çalışma ekibi için monoton olmayan, canlı bir ofis tasarlamak ana fikriyle yola çıkılarak, firmanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiyle entegre, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan bir ofis ortamı kurgulandı. Doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanılması için gün ışığı mekanın içerisine daha fazla katılarak, tasarım kurgusu ferah bir görünüm elde edecek şekilde oluşturuldu. Tüm departmanlar kendi içerisinde markanın çağdaş çalışma kültürünü yansıtan şeffaf ve akıcı bir bakış açısıyla tasarlanarak, ofis ihtiyaçları ve kullanıcı talepleri de göz önüne alındı. Her departmanda fonksiyona yönelik farklı çalışma birimleri oluşturuldu ve çalışan tüm personel için kişiye özel dolap sistemleri eklendi. Departmanların çalışma, toplantı, eğitim ve seminer alanlarını ise, çalışanların iş hayatının yoğunluğu ve stresinden uzaklaşmaları için sosyal alanlarla bütünleştirildi.

Yönetim ofisinin en üst katta olmasının avantajı kullanılarak gün ışığını en yüksek düzeyde çalışma mekanlarının içine alabilmek amacıyla cafe ve sirkülasyon alanlarına skylight pencereler açıldı. Açılabilen skylight pencereler ile temiz hava da mümkün olduğunca ofis ortamına alındı. 

Ortak alanlarda, markanın da iş karakterini yansıtan renk farklılıkları kullanılarak departmanları birbirinden ayrıştırmak hedeflendi. Çalışma ekibinin memnuniyetinin öncelikli tutulduğu renkler, sıcak malzemeler ve iç peyzaj ile desteklenen yalın bir tasarım yaklaşımı tercih edilirken, kurumun güncel marka kimliğinin de mekanla bütünleşmesi sağlandı.

Yönetim kurulu toplantı odası dairesel formda planlanarak, departmanlar farklı formlarda birbiri içerisine yerleştirildi ve arada kalan alanlarda da sosyal mekanlar kurgulandı. Bu farklı formlar hem tavanlar hem de mobilyalara yansıtılarak mekanın kendi içindeki üç boyut etkisi daha da vurgulandı. Ayrıca mekanda gün ışığının oluşturduğu iki sirkülasyon aksına paralel yerleşen departmanlar arasında toplantı odası, eğitim-seminer odası, kafe ve dilenme alanı yerleştirilerek, ofis alanları ile bu alanlar arasında doğrudan bir ilişki kuruldu.

Yönetici odalarında mermer, doğal ahşap ve metal gibi malzemelere ve daha yalın bir çizgiye ağırlık verilerek sadelik ön plana alındı. Her yöneticinin kendi odası ile beraber dinlenme odaları da ayrıca planlandı.

Tüm ofis duvarları için tasarlanan panolarda ve bölücü camlarda kullanılmak üzere, birbiri içerisinde akan grafik çalışmalar kurgulanarak, kullanıcılara renkli, enerjisi yüksek bir iç mekan deneyimi yaşatmak hedeflendi. Çalışma ekibinin motivasyonunu arttırmak amacıyla yemekhane bölümündeki aydınlatmalar, oturma grupları ve zemin kaplamalarında yenilikçi bir yaklaşım sergilenerek, birbirinden farklı sosyal alanlar oluşturuldu. Lineer sarkıt aydınlatmalar, yemekhane aydınlatmaları da EDDA Mimarlık tarafından tasarlandı.

Harita
Künye
Proje Yeri: Büyükçekmece, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Halaman Matbaacılık
Ana Yüklenici: EDDA Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2017
Toplam İnşaat Alanı: 2.500 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Eda Tahmaz
Yardımcı Mimar(lar)
Selim Sağlık
Tuğçe Tunç