Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Haribo Fabrika Personel Yemekhanesi

Haribo Şekerlemelerinin Hadımköy'de yer alan fabrika yerleşkesinde bulunan depo binasının içinde yer alan yemekhane alanı şirketin "çocuksu sevinç" mottosuna uygun olarak üretilen şekerlemelerin ana renkleri kullanılarak yeniden tasarlandı.

Yemekhane mevcut durumda mutfak, servis alanı, salon ve küçük bir depo kısmından oluşmaktaydı. Personel ve idari kadro tarafından kullanılmakta olan bu alan, kullanım kolaylığı ve tekniği, mekansal kurgu ve atmosfer gibi birçok açıdan, beklentileri karşılamamaktaydı.

Bu bağlamda mutfak, servis hazırlık, servis ve yemek alanlarının mekansal özellikleri ve geçişleri ele alındı. Mutfak bölümünde, endüstriyel mutfak tezgah ve ekipmanların yerleşimleri ve gerekli tesisat altyapıları, yemek servisi öncesi ve sonrasındaki aşamalara göre yeniden düzenlendi. Mutfak- servis hazırlık ve servis alanlarının entegrasyonu sağlanırken, hijyenik gereklilikler ve geçiş kolaylığı ön planda tutuldu. Servis alanındaki yiyecek – içecek alım hattı ergonomik biçimde yeniden kurgulanarak, konforlu ve işlevsel hale getirildi. Yemek alanında, Haribo'nun çocuksu sevinç uyandıran ruhuna uygun olarak seçilen canlı renkler kullanıldı. Mekanı tarifleyen bölücü fakat geçirgen öğelerle birlikte, kullanımı rahat mobilyalar tasarlandı. Atıl durumda olan depo bölümü de konsepte uygun olarak daha konforlu mobilyalar kullanılarak kütüphane ve hobi alanına dönüştürüldü.

Bu tasarım müdahaleleri sonucunda yemekhane bölümü, sadece kısa aralıklarda kullanılan, estetik anlamda doyurucu olmayan bir yemek yeme alanı olmaktan çıkıp, yeme-içmenin ve bunu dışındaki pek çok aktivitenin keyifli hale geldiği bir mekana evrilmiştir.

Künye
Proje Yeri: Hadımköy, İstanbul
Mimari Proje Ekibi: Neda Yeşilkaya, Simge Şahin
İnşaat Bitiş Yılı: 2019

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Seda Davran