+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
İlgili Projeler

Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Merkezi

İstanbul Ataşehir MyOffice Binası’nda bulunan Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Merkezi iç mekan projeleri CN Mimarlık tarafından uygulandı.

Ofis projesini şöyle anlatıyor:

"Tasarıma başlarken çağdaş, dinamik, şeffaf ve Hilti ruhunu yansıtan bir ofis düşüncesiyle yola çıktık. Ana hedeflerimiz, "yeni ofis" anlayışını Hilti'nin mevcut çalışma düzeniyle entegre etmek, mekanı her anlamda iyi değerlendirmek ve Hilti ürünlerini kullanarak Hilti'nin farkını ortaya koymaktı. Kablosuz teknolojinin gelişimi neredeyse tamamı açık, ortak mekanı bol, etkileşime ve çalışırken eğlenmeye olanak sağlayan bir ofis anlayışını mümkün kıldı. Ana fikri "kimsenin birşeyi yok ama herkes herşeye sahip" olarak özetlenebilecek bu "yeni ofis" düzenini Hilti'nin de benimsemesi ile mekan organizasyonunu bu anlayışla yorumlayarak kurguladık. Ana temayı Hilti'nin kurumsal kimliğinden yola çıkarak belirledik. Hilti'nin her inşai faaliyette söyleyecek çok sözü var. Kendi ofis uygulaması için de bu hem kaçınılmaz hem de ciddi bir avantajdı. Bu bağlamda konseptimizi "yapı" üzerine kurduk ve çok incelikli çözümlerden kaçındık. Şantiyelerde olduğu gibi yalın ve pratik detayları tercih ettik.

Planlama açısından, bir yandan ortak alanlar, çakışma noktaları, ofis içi trafiğin ve paylaşımın teşviki gibi işbirliğini arttıracak önlemler almaya, diğer yandan herkesin kullanımına açık sessiz odalar ve dinlenme mekanları ile kişisel alan imkanı sunmaya özen gösterdik. Hilti'nin kurumsal anlamda çok önem verdiği şeffaflık ise, mimariye, açık ofis düzenin radikal biçimde uygulanması şeklinde yansıdı. Öyle ki, ofiste genel müdür dahil olmak üzere kimsenin kişisel odası yok. Mahremiyete ihtiyaç duyulduğunda ise, bunu sağlamak için farklı boyut ve kurgularda birçok toplanma ve odaklanma alanı tüm Hilti çalışanları için hazır. Çalışanların dinlenme ve eğlenmelerine yönelik olarak ise, kullanıma açık geniş bir mutfak, bir oyun alanı, plug-in istasyonu da barındıran bir dinlenme alanı ve bir siesta odası tasarlandı.

Uygulamanın her safhasında, kaba işlerden ince işlere kadar olabildiğince çok Hilti ürününü, özellikle piyasadan farklılaştığı noktalarda, kullanmaya özen gösterdik. Ürün yelpazesinin genişliğini, kaba ve ince yüzeyleri, farklı malzemeleri birarada kullanarak vurgulamaya çalıştık. Bu nedenle, mekanda beton yüzeyler mümkün olduğunca açıkta bırakıldı, mekanik, elektrik tüm tesisat açıktan geçirildi ve "yapı"ya ait tüm detayların görünür olması sağlandı."

Harita
Künye
Proje Yeri: Ataşehir, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Mimari Proje Ekibi: Efser Kara
İşveren: Hilti Türkiye
Statik Projesi: Temel Sağman
Fotoğraf: Cenk Sağman
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Toplam İnşaat Alanı: 1300 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Nihan Sağman

Cenk Sağman