Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu

İşveren istekleri ve kentsel analizler ışığında ihtiyaç programı oluşturuldu.

Arazi çekme payı içerisindeki ağaçlar gözetilerek optimum yerleşim alanı tanımlandı. Eğimli arazi üzerinden farklı kotlarda giriş alınmasına karar verildi. Ana mekanlar ve sirkülasyon alanları yapı kütlesinde farklılaşarak cephe ve kütle artikülasyonunu oluşturdu. Kütüphane ise bir bilgi kütlesi olarak kompozisyonun tepesinde yerleşti. Peyzaj farklı kotlarda yer alan platformlar ve onların arazi üzerine dağılması ile oluşturuldu. İç mekan tasarımları ise farklı kullanımlara esnek bir şekilde hizmet edebilecek mekanlar tasarlamak gayesi ile oluşturuldu.

Konferans Salonu

Doğrudan park kotundan girilen fuayeden giriş alan konferans salonu 350 kişi kapasitesine sahip, gerekli teknik donanımlara sahip, eğimli yüzeye sahip bir alandır. En alçak kot salon içerisinde 3.90 metredir.

Fuaye

Park kotundan tanımlanan giriş doğrudan fuayeye bağlanır. Fuaye yüksek tavanlı geniş bir hacimdir. Diğer mekanlarla fiziksel ve görsel iletişime sahip bir mekandır. Buradan doğrudan konferans salonuna girilebildiği gibi, atölye ve üst fuayeye de ulamak mümkündür.

Forum/Sesli Çalışma

Üst fuayeden gelinen bu alan kütüphanenin sesli çalışma alanını oluşturmaktadır. Grup çalışmalarına elverişli tefriş bulunmaktadır. Ayrıca kentlinin gelip forumlar düzenleyebileceği veya ufak çapta sunum ve derslerin düzenlenebileceği alanlar mevcuttur.

Kütüphane

Bilgi kütlesine giriş forum içerisinden tanımlanan heykelsi bir merdiven ile sağlanır. İlk gelinen yer çift hacimli bir mekanda bir tarafta tüm cepheyi kaplayan bir kitaplık ve insanların oturup çalıştıkları bir amfidir. Bu mekan aynı zamanda bireysel, rahat okumalar yapmaya uygun şekilde tefriş edilmiştir. Farklı disiplinlere göre tasarlamış raflar arasında çalışacak alanlar bulunur. İki katlı kitaplıkların arasındaki çalışma masaları çift hacimli ferah bir hacme sahiptir.

Künye
Proje Yeri: Tunceli
Proje Tipi: Kütüphane, konferans salonu
Proje Tipi Grubu: Kültür
İşveren: HGG İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: MD PROJE
Statik Projesi: Ayfa Mühendislik
Mekanik Projesi: GMD Proje
Elektrik Projesi: Özay Mühendislik
Tesisat Projesi: GMD Proje
Akustik Projesi: MegoTasarım ve Danışmanlık, Merve Görkem
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
Arsa Alanı: 2.370 m²
Toplam İnşaat Alanı: 3.000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Fatih Yavuz

Ömer Emre Şavural

Kubilay Şahinler