+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kale Kilit Genel Müdürlük Binası

Bakırküre Mimarlık tarafından tasarlanan Kale Kilit Genel Müdürlük binası Vadistanbul Ayazağa/ Sarıyer’de bulunuyor.

Gürhan Bakırküre anlatıyor:

İstanbul, Vadistanbul Ayazağa/ Sarıyer’de bulunan Kale Kilit’ in yeni genel müdürlük ofisinde şirketin kimliğini yansıtan sade ve çağdaş bir tasarım anlayışı hedeflenmiştir. Binanın fiziksel şartları ve kurumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak olabildiğince fonksiyonel, ergonomik, teknolojik, biyofilik ve hareket kabiliyeti yüksek bir mekân yaratılmaya çalışılmıştır.

Projenin tasarım kurgusu oluşturulurken;

Zemin kat resepsiyon ve karşılama alanı olarak tasarlanmıştır. Sonrasında ilk kat olan binanın 2.katı tüm müşterilerin ağırlanacağı toplantı odaları, Kale Kilit ürünlerinin sergilendiği showroom ve tüm çalışanların kullanabileceği yemekhane ve sosyal alan olarak tasarlanmıştır.

Binanın diğer katlarında olabildiğince ferah çalışma mekanları düzenlenmiş olup, kat bazında dinlenme, sosyalleşme, özel görüşmeleri yapabilmek için telefon görüşme odaları ve kat genelinde iç toplantılar yapılabilmesi için ise her katta toplantı odaları planlanmıştır.

Yönetim katında ise, olabildiğince firma genel duruşunu yansıtan, sade ve şık tasarım bütünlüğünde bir executive kat oluşturulmuştur. Bütün yönetici odaları eşit metrekarelerde çözümlendiği mahaller yaratılmış olup, kurumsal ihtiyaca uygun olarak yemek odası ve yönetim toplantı odası kurgulanmıştır.

Projede genel kurgu olarak; tabiatımızdan gelen doğayla bağlı olma ihtiyacı, biofilik tasarımı, sağlıklı yerlerde yaşama ve çalışma fırsatı sağlaması açısından elzem kılar. Buna ilişkin, kullanıcının stresini azaltmak, kavrama kabiliyeti arttırıp, yaratıcılığı ve esenliği geliştirmek amacıyla projede sık sık dikey bahçe, yeşil duvarlar uyarlanmıştır.

En yüksek verim ve motivasyon için -gerek yönetimsel gerekse mekansal olarak- çalışma ortamında değişiklik ihtiyacı günümüz iş dünyası için temel bir gereksinimdir. İletişim, iş birliği, konsantrasyon ve sosyalleşme açısından, fiziksel ve psikolojik bir engel olmaksızın, açık ve esnek çalışma alanları projenin çok önemli bir tasarım parametresi olmuştur. Bu aynı zamanda ileride firmanın gelişimine göre ayarlanabilen flexible mekan çözümlerine de olanak sağlamaktadır.

Açık alan ofis katlarında, bütün direktörlerin kendi ekipleri ile olan göz temasını sağlayabilmesi, ekiplerinin merkezinde yer alması ve gün ışığını tüm mekânda etkili bir şekilde kullanabilmesi adına, proje şeffaf bir anlayışla tasarlanmıştır. Çalışanların gün ışığından etkili bir şekilde faydalanabilmesi için, açık ofis çalışma alanları cephe tarafına yerleştirilip, direktör odaları ve fotokopi, arşiv gibi hizmet alanları çekirdek tarafında çözümlenmiştir.

Kat yüksekliğini verimli kullanmak ve daha ferah iç mekânlar elde edebilmek amacıyla asma tavan yerine açık tavan sistemi tercih edilmiştir. Ofis içi sirkülasyonu, çekirdek çevresinde olup, dikey bahçe kullanmıştır. Çalışma ortamlarında olabildiğince natürel renkler ve doğal malzemeler kullanılmıştır.

Ayrıca, kullanım amacına uygun olarak farklı büyüklüklerde toplantı odaları, grup çalışmalarını ve sosyalleşmeyi teşvik edecek renkli alanlar plana entegre edilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Kale Topkapı Bina İşletme ve Gayrimenkul Geliştirme AŞ
Ana Yüklenici: Bakırküre Mimarlık
Proje Yöneticisi: Hülya Atan, Leyal Kurtuluş
Şantiye Yöneticisi: Sinan Coşkun
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 9,000m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gürhan Bakırküre