Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kartal Dragos Kahramanlar Camii

İstanbul Dragos''ta bulunan cami Apak Mimarlık tarafından tasarlandı.

Emre Apak, projeyi anlatıyor:

Yapı, cem olmanın manasından yola çıkarak kompakt bir planimetreyle çözüldü. Kul tek başına bir şey ifade etse de cem olup cemaati oluşturduğu anda kulluk değeri ve manası artar. Bu metaforla yola çıkıldı. Camiyi saran ve üstten alta doğru degrade giden kabukta üst kısımlarda manasız gibi görünen boşluklar ''''kul''''u temsil etmektedir. Bunlar birleşip bir bütün oluşturduğunda (cemaat) bir desen/anlam ifade etmektedir. Bu şekilde aslında hem cemaat olmanın önemi vurgulanmış hem de birinci cidarı şeffaf olan caminin ışık kontrolü sağlanmış oldu.

Cami kütlesini diagonel şekilde saran 2. ızgara ise avluyla bütünlüğü sağlamaktadır. Minare taraklardan bir kısmının uzamasıyla oluşmaktadır. Ayrıca minare bu şekliyle kufi hatta ''''Allah'''' lafzını barındırmaktadır. Yine musalla taşının önünde yere basan dört ayak dört mezhebi simgelemektedir.

Manevi olguların nesnel forma büründüğü cami tasarımında ayrıca hanımlar için ayrıca ayrıcalıklı mekanlar düşünüldü. Hanımların her türlü sosyal aktivitelerini ve mukabelelerini gerçekleştirecekleri çeşitli salonlar ve bunları destekleyen servis üniteleri bulunmaktadır. Ayrıca yemekhane, kuran kursu, konferans salonu, evsizler için duş alma imkanı da mevcuttur.

Harita
Künye
Proje Yeri: Kartal, İstanbul
Proje Tipi: Cami / Mescit
Proje Tipi Grubu: Dini
İşveren: Sadık Kahraman
Ana Yüklenici: Sadık Kahraman, Ahmet Kahraman
Proje Yöneticisi: Emre Apak
Statik Projesi: Alper Mühendislik
Fotoğraf: ALTKAT Architectural Photography
Mimari Mesleki Kontrollük: Apak Mimarlık
Şantiye Yöneticisi: Sinan Ovez
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 2,080 m2
Toplam İnşaat Alanı: 2,254 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Apak
Yardımcı Mimar(lar)
Volkan Can