Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kemer Country’de Villa

Escapefromsofa tarafından iç mekan tasarımı yapılan müstakil villa, Kemerburgaz’da yer alıyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Kalabalık bir aile için tasarlanan villada, proje, tasarım, kontrolörlük ve uygulama hizmetleri verildi.

Önceliğimiz şık bir estetik algısıyla konforlu yaşam alanları yaratmaktı.

Zemin kat; avluya açılan banyolu misafir odası ve WC; sinema, açık bar, kütüphane ve cam seperatörlerle ayrıştırılmış home ofisten oluşan ortak yaşam alanı; kapalı spor odası ve oyun odası; içeriden gizli girişli çamaşırhane, depo ve avludan da girişi olan yardımcı odaları ve onlara hizmet eden banyolarından oluşuyor.

Giriş katında, etkileyici bir dönen merdivenin sizi karşıladığı geniş antreden, bahçeye açılan ana salona giriliyor. Ana salon kendi içinde oturma alanı, şömine alanı ve yemek alanı olarak üç bölüme ayrılıyor. Bu katta bulunan ana mutfakta ailenin günlük yeme-içme ihtiyaçlarını karşılıyor. Escapefromsofa mobilyalarıyla dekore edilen bir kış bahçesinde, geniş bir pişirme adası, duvarların içine inşa edilen ısı kontrollü şarap kavları bulunuyor. Tasarım ekibinin modern çizgisini, country stiliyle harmanladığı özel üretim detaylar öne çıkıyor.

Birinci katta, ebeveyn odası içinde bay ve bayan ayrı kullanımlı giyinme odaları ve banyoları, 2 adet genç yatak odası ve bunların ortak banyosu; ayrıca yatak odalarının açıldığı, aile fertlerinin kalabalıktan uzak vakit geçirebilecekleri samimi bir oturma alanı da bulunuyor.

Bütün açık mahallerde duvarlarda ve tavanlarda farklı tipolojide ahşap ve lake kaplamalar kullanıldı. Ortak alanlarında kullanılan sıcak ahşap yüzeyler naturel mermer plakalarla kombine edildi, kişiye özel tasarlanan mobilyalar, ikonik tasarım parçalarla kombinlendi. Villanın her köşesinde rafine, şık ve modern bir atmosfer yaratıldı.

Künye
Proje Yeri: Eyüpsultan, İstanbul
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 650 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

Kerem Erçin

Alper Değer

İdil Hamarat