+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
İlgili Projeler

Keydal Hukuk Bürosu

Keydal Hukuk bürosu Beşiktaş’ta Levent Mahallesi’nde bulunan bir renovasyon ve yeniden işlevlendirme projesidir.

Uzun yıllardır atıl kalmış ve kullanılamaz olan villa strüktürel olarak güçlendirilerek ve bir hukuk bürosunun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden işlevlendirilip, mahallenin konut belleğinde yerini almıştır. Üç kattan oluşan hukuk bürosunun giriş katında bekleme, karşılama alanı ve ıslak hacim yer alırken, üst katlardaki odalar ofis olarak kullanılmak üzere yeniden tasarlanmıştır. Cephe rengi olarak yapının işlevini ve kullanıcının mesleki pozisyonunu da hissettirmesi için ‘nötr’ algısı yaratan antrasit rengi seçilmiştir. Bu renk yapının içi/dış bütün metal üretimlerinde kullanılmıştır. Gün ışığından maksimum derece yararlanmak için pencereler büyütülmüştür. Bahçede yapının mahremiyeti yüksek ve telli duvarlar yerine peyzaj örüntüsü ile sağlanmıştır. Limon ve servi ağaçları bir peyzaj elemanı olmanın ötesinde, dışardan içeriyi bakan biri için bir duvar etkisi yaratmazken, içerden dışarı bakan biri için mahremiyeti kademeli bir şekilde kırma işlevine de sahiptir. Yapının içerisinde yer alan merdiven yıkılarak, yerine bir çelik ve cam birleşimi merdiven inşa edilmiştir. Bu merdiven hukuk bürosuna girişte dekoratif ve şık bir heykel etkisi bırakırken, yapının dışarda geri planda kalma isteğini içerde iddialı hale getirerek kırmıştır. Merdivenin çelik strüktürünün de bağlığı olduğu duvar orijinal yapıya ait ateş tuğlalarından oluşan bir duvardır. Levent Mahallesinin eski konut tipolojinse sıkça görülen tuğla duvar korunarak, yapının ve mahallenin hafızasına göndermek yaparken, bir yandan da bu hafızayı korumuş ve dekoratif hale getirmiştir. 

Künye
Proje Yeri: Beşiktaş, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Recep Ali Keydal
Ana Yüklenici: Two Plus Architects
Peyzaj Mimarlığı: P Tasarım
Mekanik Projesi: ACC MEKANİK
Elektrik Projesi: Ahmet DOĞAN
Tesisat Projesi: İlyas Demir
Fotoğraf: Hacer Bozkurt
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 300 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Bahar Durmuş

Tuna Bayram Ekiz