Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Konya Dedeman Otel "On 8 Lounge &Restaurant"

Konya’nın merkezinde yer alan Dedeman Konya, açıldığı günden beri şehrin gözde konaklama, konferans ve dinlenme mekânlarından biri olmuştur.

Bu projenin tasarım atölyesi için farklı bir kıymeti daha var. Sezz Mimarlıkın kurucusu Sezer Kılıçer yeni mezun mimar iken şantiye ekibinin içerisinde yer almış, otelin uygulamalarında çalışmış, otelin tüm teknik ve işletmeye ait konularına hakim olmuştur.

Aradan geçen süre ile birlikte otelin yenilenme ihtiyacı doğmuştur. Otelin roof barı; bulunduğu kata, şehrin yeni yüzüne, değişen ihtiyaçlara ve yeni kullanıcılarına uygun bir tasarım ile yenilenmesi gerekiyordu. Bunun için modern bir konsept düşünülmüştür.

Daha önce mekânın cazibe noktası bar iken, bu alanı canlı müzik gruplarının sahnesi olarak kurgulanmıştır. Böylece sahne, mekâna hâkim konuma getirilmiştir. Bu alanda özel masalar tasarlandı ve duvar sanatçıları özel duvar çalışmaları yaparak mekâna sıcak bir atmosfer verilmesi istendi.

Mekândaki ıslak hacimlerin bir kısmı yıkılarak mekâna dâhil edildi ve yıkılan ıslak hacim başka bir alanda yeniden tasarlandı.

Bar alanı mekânın diğer köşesine, mutfakla bağlantılı olacak şekilde konumlandırıldı. Barın arka kısmında tamamı cam raflar yeşil renkte LEDler ile tasarlanmış ve ön cephesinde aynı ton yeşil seramik kullanılarak dingin bir alan oluşturulmak istenmiştir. Bu bölümün duvarındaki üniteler arka fonda CNC desen yapılıp, metalik renkte boyanmıştır.

Sabit ve hareketli mobilyaların uygulaması Treoglobal Mobilya Ali Altınbaş tarafından başarı ile uygulanmıştır. Mekânda kullanılan tüm hareketli mobilyalar ayrı ayrı tasarlanmış ve özenle uygulamaya geçirilmiştir.

Tavanda daha önce yapılan alçıpan geçişleri, mevcut yüksekliğin daha düşük olduğu hissini vermekteydi. Yüksekliğinin daha rahat algılanması ve mekânın ferahlaması için tüm alçıpan detayları kaldırılıp, tavan daha yüksek kota getirilmiş, mekâna sıcak bir hava vermesi için ahşap çıtalar kullanılmıştır.

Aydınlatmalarda Bahar Aydınlatma Firması ile çalışılmış, mekâna özel olarak üretimler yapılmıştır. Her alanda farklı oturma kurgusu düşünülmüş bu detaylar farklı tür aydınlatma ürünleri ile bütünleştirilmiştir. Bu sayede mekâna dinamik bir hava verilmiştir.

İç mekân öğeleri, mobilya, aydınlatma, ahşap ve metal malzemeleri mekânsal bağlamla ilişkilendirerek tasarım yapılmıştır. İşlevsellik moderni büyük oranda yaşanabilirlikle birleştiren bir tür görsel dile dönüştürülmüştür. Bu şekilde kullanıcıların farklı istek ve ihtiyaçlarına cevap vermesi ve kendiliğindenlik hissi yaratması amaçlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Konya
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
İşveren: Atlas Yatırım
Uygulama Projesi: Mücahit Argun, Margun Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022

Pin It
Mimarlık Ofisi