Bulunduğu bölge, atıl olarak duran ve Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olan sahil bölgesine yakın olup, sahil ile arayı yeşil bitki örtüsü bandı ve Berdan Çayı ayırmaktadır.
202.500 m²'lik proje alanına sahip olan otel yatırımı için planlama iki fazlı olarak yapılmıştır. Otel kompleksinin birinci fazı 5 Yıldız, ikinci fazı ise 4 Yıldız olarak planlanmıştır.
Otel kompleksinin tasarımında; otel, eski kasaba, villalar, kongre merkezi, spa ve sosyal tesisler ana hacimleri oluşturmaktadır.
Tasarımın en belirleyici noktası denizin proje alanına uzak olmasıdır. Nerdeyse hiç eğimin olmadığı arazide, tüm hacimleri çerçeveleyen hem peyzaj unsuru olarak kullanılan hem de misafirlerin kullanımına hizmet edecek olan; iyi bakteriler ve bitkilerle kendi kendini temizleme özelliği bulunan, kimyasal madde kullanımını gerektirmeyen ve misafirlere tamamen doğal yaşam olanağı sunan bir "Biyolojik Gölet" tasarlanmıştır. Tasarımda, tüm hacimler bu gölete doğru yönlendirilmiş ve ilişkileri kurulmuştur.
Tasarımında yerel mimari unsurlarının dikkate alındığı Tarsus Otel Projesi'nde bahçe, sokak ve meydancıklar "eski kasaba" ve "villalar"ın olduğu bölümlerde kullanılan ana mekânlar, kemerler sütunlar ise kullanılan ana unsurlar olarak göze çarpmaktadır. Arazinin düz olması sebebi ile yaratılan, kullanıcıya farklı deneyimler ve vistalar sağlayan yatay ve düşey hareketler Tarsus yerel mimarisinde de göze çarpmaktadır.
Dört farklı oda tipinin bulunduğu Tarsus Otel Projesi'nde standart odalar, misafirlerin konforu düşünülerek yaklaşık 50 m² olarak tasarlanmıştır.
Otel bölümü ile "Eski Kasaba" ve "Villalar"ı birbirinden ayıran en önemli özellik, otel kısmında yaya sirkülasyonunun içeriden sağlanmasıdır.
Kongre Merkezi'inin yanında bulunan 4.400 m²'lik alan düğün gibi açık hava organizasyonlarının gerçekleşmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlamıştır. Amfitiyatro, açık hava diskosu, aquapark, açık - kapalı restaurantlar, yüzme havuzu ve çocuk oyun alanları da Tarsus Otel Projesi için tasarlanan diğer aktivite alanlarıdır.