Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Loop Food

Loop Food Fransız tatlılarını odağına alan bir pastane ve kafedir. Mimarlar form, dil ve malzemelerle rafine şıklık ve modern sadeliği bir araya getiren bir tasarım hedeflemişlerdir.

Paris kafelerinden ilham alan feminen, hafif ve sıcak mimari dil ile pastane deneyiminin ileri bir seviyeye taşınması amaçlanmıştır. Tasarım dili, titizlikle tasarlanmış mobilya ve birleşim detayları ve şık bir malzeme paleti ile oluşturulmuştur.

Mekan sahibinin şahsına münhasır, davetkar ve sıcak misafirperverliğinden ilham alınarak, açık ve davetkar bir mekan tasarlanmıştır. Tatlı odaklı bir mahalle mekanı olan Loop Food, farklı sosyal etkinliklere ev sahipliği yapabilecek şekilde planlanmıştır. Farklı gruplara hitap eden oturma alternatifleri oluşturulmuştur.

Zemin katta üretim mutfağı, satış bankoları, tatlı teşhir tezgahları ile birlikte, al-götür satışların kalabalığını dengelemek amaçlı az miktarda tutulan, oturma alanı bulunmaktadır. Birinci katta ise sandalyeler, berjerler, kanepe veya bar tabureleri ile sağlanan, koru manzarası eşliğinde kahve, ekler keyfi yapacak bir kişiden, ders çalışacak sekiz kişilik bir gruba kadar farklı sayıda misafirleri ağırlayabilecek, alternatif oturma alanları bulunmaktadır.

Mekanın ana öğeleri ferforje kafeslerden ilham alan birimlerdir. Dondurma teşhir ve satış alanı, tatlı teşhir ve satış alanı, grup çalışma masası ve koltuklu dinlenme alanı birer kafes içine yerleşerek planı oluşturur. Bu metal kafesler ve oturma bankları üzerinde bulunan metal aydınlatma dikmeleri iç mekan ve dış mekan arasındaki çizgiyi bulanıklaştırarak, bahçeyi ve yeşili içeri davet eder.

Markanın kurumsal rengi olan ve aynı zamanda mekanın karşısındaki korudan da ilham alan yeşil renk dokulu duvarlarda, tavanlarda ve mikrobeton zeminde kullanılarak mobilyalara bir arka plan oluşturulmuştur. Pirinç detaylar ise yeşili vurgulayıp, beyaz metalleri güçlendirmektedir. Soğuk malzeme ve renkleri dengelemek adına sıcak ahşap ve deri detaylar kullanılmıştır. Mermer tezgahlar ise aşina, temiz ve lüks bir etki yaratmaktadır.

Açık mutfak, pişen ürünlerin davetkar kokusunun tüm mekana, hatta sokağa taşmasını sağlamaktadır. Çalışan şefleri izlerken bir yandan sohbet edip bir yandan da alışveriş yapabilmeyi sağlayan bu karar ile bir tanıdığımızın evindeymişiz hissi beslenmektedir.

Loop Food'un, mahalle sakinleri tarafından spor yapmak, evcil hayvanlarını gezdirmek veya çocukları ile vakit geçirmek gibi amaçlarla sıklıkla kullanılan koru girişinin tam karşısında yer alan bahçesi, özgür hereketi kısıtlamamak adına katı sınırlar ile tanımlanmamıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Zekeriyaköy

Pin It
Mimarlık Ofisi