Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Maltepe Atletizm Pisti Hizmet Binası

Proje, İstanbul Maltepe’de bulunan Orhangazi Şehir Parkı’nda kullanıma açılmış olan atletizm pistinin tribün ve ek kapalı alan gereksinimlerini karşılamak amacıyla, ADEAS Architects tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Tasarımın ana yaklaşımı tüm kapalı alan gereksinimlerinin topografik bir kabuk altında çözümlenmesi ve öneri yapı kabuğunun atletizm pisti için alternatif bir rota oluşturmasıdır. Yapı fonksiyonları öneri kabuk içinde 2 farklı kottaki platformda çözümlenmiştir. Park alanından giriş yapılan zemin katta yönetim ofis alanları, sporcu soyunma odaları ve fitness alanları yer alırken, +2.00 kotunda medya merkezi, basın odaları ve VIP dinlenme alanı gibi yapı kabuğunun dışa açıldığı mekânlar yer almaktadır. Tribün alanlarına erişim bu iki farklı platform kotundan da sağlanabilmektedir.

Topografik kabuk mevcut atletizm pistinin bir devamı gibi ele alınmış ve tartan pist sürekliliğinin kabuk üstünde devam ettirilmesi ile sporcular için değişken eğimlerde bir antrenman ve parkur alternatifi sunulmuştur. Proje bu açıdan mevcut atletizm pistlerine alternatif oluşturmakta ve atletizmin farklı disiplinleri için de kullanım avantajı oluşturmaktadır.

Cephe tasarımı yapı kabuğunun bir devamı gibi ele alınmış, yapı girişlerinin sağlandığı alanlarda yeşil örtünün sürekliliğinin yeşil bir cephe tasarımı ile devam ettirilmesi hedeflenmiştir.

Künye
Proje Yeri: Maltepe, İstanbul
Proje Tipi: Rekreasyon / Spor
Proje Tipi Grubu: Diğer Spor Yapıları
İşveren: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Ana Yüklenici: TÜMAŞ
Peyzaj Mimarlığı: TÜMAŞ
İç Mekan Projesi: ADEAS Architects
Konsept Tasarımı: ADEAS Architects
Uygulama Projesi: ADEAS Architects
Statik Projesi: TÜMAŞ
Mekanik Projesi: TÜMAŞ
Elektrik Projesi: TÜMAŞ
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021, 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 5200
Toplam İnşaat Alanı: 2500

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Recep Semizoğlu

Baran Yardımcı
Yardımcı Mimar(lar)
Kübra Nur Baş
Nergiz Sert