İlgili Projeler

Mitte Karaköy

SAVATLI Mimarlık tarafından tasarlanan Mitte restoran İstanbul Karaköy'de bulunuyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

İstanbul’un tarihi semtlerinden Karaköy; son yıllarda tasarımcı ve sanatçılar için çekim merkezi haline geldi. Karaköy’ü popüler yapan faktörlerin başında; merkezi konumu ve buna ilaveten tarihi ve köhne ara sokaklara gizlenmiş birbirinden farklı ve lüks mekânlara sahip olması gelmekte. Bu tarihi sokaklarda yer alan ve 1900’lü yılların başında tiyatro binası olarak kullanılan Mitte Karaköy, mimar Sami Savatlı tarafından fine-dining bir restoran ve kokteyl bara dönüştürülerek, rafine-lüks stili ile bölgeye yeni bir değer katıyor.

Savatlı, çağdaş tasarım ögelerini, konforu ve özgün stilini tasarımının merkezinde oturtarak, sofistike malzemeler ve zengin dokulu kaplamalar ile mekâna hayat vermiş. Bu dramatik kombinasyon, sıcaklık ve rahatlıkla şekillenip, rafine ve lüks bir ambiyans yaratmış. İyi kürete edilmiş sanatsal yaklaşım; Mitte Karaköy'ün eşsiz iç mekân tasarımının merkezi olmuş.

Mekân; ana restoran ve bar alanı, asma katta yer alan VIP bar ve lounge bölümü ve alt katta iki farklı kotta yer alan mutfak ve ıslak hacimlerle dört ana bölüme ayrılmış. Mekânın asma katındaki VIP bölüm, genel tasarım dilini yansıtmaya devam ederken, biraz daha izole bir ortam tercih eden misafirler için konforlu bir alan olarak ön plana çıkıyor. Özel tasarım bronz aydınlatmalar ve el yapımı eskitilmiş aynalar ile farklılaşan bu bölüm misafirlere samimi bir ambiyans sunuyor.

Mitte Karaköy’ün en çarpıcı noktalarından biri tavanda oluşturulan kaset sistemin içine yerleştirilmiş 166 farklı resim. Bu resimler, Asya mutfağını temsil eden Mitte’nin ruhuna yakışacak şekilde, Japon kaligrafisinden esinlenilerek, ahşap üzerine akrilik boya, mürekkep ve altın varak kullanılarak Sami Savatlı’nın sanat atölyesinde yapılmış. Tavandaki resimler dışında; barın arkasına, locaların sırtına ve koridorlara yerleştirilen resimler ise yine altın varakla ve cesur renklerle daha çağdaş bir tarzda yorumlanmış.

Projede iş birliği yapılan markaların başında Gorbon geliyor. Gorbon markası ile tamamı el yapımı olarak mekâna özgü imal edilen seramikler zemin ve duvarlarda sıkça kullanılmış. Zemindeki el yapımı seramiklerle, terazzo döşemeler bir arada kullanılarak mekânın döşemesinde bilinçli bir zıtlık yaratılmış. Dikey düzlemlerde tercih edilen gri beton etkili ve tarçın mermer etkili 2 farklı dekoratif boya is mekânda kusursuz ve rafine bir fon oluşturmuş.

Mitte ’de kullanılan tüm aydınlatma elemanları; aplikler, plafonyerler ve sarkıtlar yine mekâna özgü olarak Sami Savatlı tarafından tasarlanmış. Aydınlatmalarda kullanılan eskitme bronzlar, el yapımı ve el boyaması cam yüzeyler, vitray kesimler göze çarpan detaylar arasında. Yine mekâna özgü olarak tasarlanan bronz ve metal detaylı mobilyalarda özenle seçilmiş İtalyan döşemelik kumaşlar tercih edilmiş.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Circle Group Global
Ana Yüklenici: SAVATLI Mimarlık
Proje Yöneticisi: Sami Savatlı
Grafik Tasarım: Geo ID
Statik Projesi: KMK Mekanik
Mekanik Projesi: KMK Mekanik
Elektrik Projesi: Kızmaz LTD
Tesisat Projesi: SAVATLI Mimarlık
Yangın Tahliye Projesi: KMK Mekanik
Yangın Güvenlik Danışmanı: İstanbul Yangın
Fotoğraf: Fevzi Ondu
Mimari Mesleki Kontrollük: Rauf Aliyev
Şantiye Yöneticisi: Saygın Deren
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 650 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Saygın Deren

Rauf Aliyev
Yardımcı Mimar(lar)
Ahmet Çakır