Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Nijer Maliye Bakanlığı

Niamey şehrinin modernizasyonu ve kamu görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi kapsamında Nijer Maliye Bakanlığı projesi Temmuz 2019’da başladı ve 14 ay süren inşaatın ardından Eylül 2020’de tamamlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

8.600 metrekare arazide 22.700 metrekarelik inşaat alanı ile inşa edilen yapı bünyesinde 600 adet ofis, toplantı odaları, arşiv ve dokümantasyon odaları, kafeterya ve toplam 111 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparkları bulunduruyor. Niamey’in yeni kentsel odak noktası olan yapı 17 katlı, 74.5 metre yüksekliğinde ve hem Niamey hem de Nijer’deki en yüksek ikinci bina. Bina yüksekliğine ek olarak, yerden tavana pencereler hem içten hem de dıştan oldukça cömert miktarda çarpıcı manzaralara olanak verir. Özellikle akşamları binanın aydınlatması bulunduğu bölgeyi de aydınlatırken bina için de tanımlayıcı bir vurgulama etkisi yaratır.

Maliye Bakanlığı’nın yeni yönetim ve operasyon merkezi olarak, tasarım yapı bütününde, idari işler için iyi tanımlanmış program alanlarını ve mali makamlar için toplu ortamları tanımlı kılmayı amaçladı. İklim koşullarında meydana gelen çarpıcı değişikliklere uyum sağlamak ana tasarım hedeflerinden biriyken, talep edilen çözümler tüm yıl boyunca tek tip konfor sağlanmasını mümkün kıldı. Üst düzey teknolojik altyapının entegrasyonu ile sürdürülebilir ve esnek planlama çözümleri bu binayı yalnızca Nijer’de değil, Batı Afrika bölgesinde de iş ortamının gelecekteki gelişimi için bir rol modeli haline getirdi.

Sıcak ve soğuk renklerin, dokuların ve akustik özelliklere sahip malzemelerin kombinasyonu kullanılarak daha odaklı ve verimli bir çalışma ortamı sağlamak hedeflenmiştir. Dijital ve fiziksel kütüphanelerin, konferans ve toplantı odalarının entegrasyonu ile bakanlık binası daha gelişmiş bir gelecek için kamu ve özel sektör iş birliğini oluşturacak bir merkez olacaktır.

Künye
Proje Yeri: Niamey, Nijer, Afrika
Proje Tipi Grubu: Kamu Yapısı
İşveren: SUMMA
Ana Yüklenici: SUMMA
İç Mekan Projesi: Arzu Gençaslan, Eda Ertan, Şule Erkol Yazıcı, Kaan Tahmaz
Fotoğraf: Emre Dörter
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 8.200 m²
Toplam İnşaat Alanı: 22.700 m2

Pin It
Mimar

Enis Öncüoğlu

Işıl Düşmez Kocaoğlu

Ebru Sinan

İpek Oğulmuş

Dilruba Aras

Abbas Yasin Aşır