Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Ortabaş Penthouse

İzmir Bayraklı’da bir yüksek katlı yapının körfez manzarasına yönelik penthouse katında yer alan daire; şeffaf, sade mekân duygusunu hissettirmek adına açık ve birbirine geçen (açılan) ortak alanlar düzeninde planlanmış.

Eke Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Genç, girişimci bir iş insanı olan ev sahibinin konfor ve teknolojinin ortak paydasında buluşacak bir yaşam anlayışında olması, projenin çıkış noktası oldu. Az bölünmüş, yüksek yapının getirdiği kaçınılmaz koridor aksı ve ıslak hacim bağlantıları referans alındıktan sonra mümkün olduğunca birbirine akan net, büyük, tekil alanlar tariflendi. Hareketli mobilya ve sistem seçimlerinde bu konfor ve teknoloji arayışıyla hareket edildi. (Az sayıda ve rahat hareketli mobilya tercihleri, sesli Siri otomasyon ile aydınlatma, ses, iklimlendirme kontrolü gibi.)

Yaşam alanı, TV/sinema alanı, yemek alanı ve açık endüstriyel mutfak bir bütün olarak ele alındı; mutfak ile bu alan arasındaki açılır kapanır şeffaflıkla istendiğinde pişirme fonksiyonu yaşam alanından ayrılabilir hale getirildi. Açık mutfak evin ortak ana yaşam alanına dahil edilerek sosyal bir aktivite mekânı olarak planlandı. Evde bunun haricinde bir yardımcı yatak odası ve çamaşır, bir misafir yatak odası, bir master yatak odası ve ıslak hacimler çözümlendi. Geniş giriş holü, salon, yemek bölümü, mutfak ve bunların açıldığı geniş balkon alanı dairenin toplam metrekaresinin üçte ikisini kapsarken balkon doğramaları hariç bu toplam alanda sadece bir iç kapı kullanıldı.

Zemin, duvar ve tavan malzemelerinde doğal ahşap ve doğal taş kullanımının yansıra, Atlas Concorde gibi yüksek teknolojili seramik yüzeylere mutfak alanında yer verildi. Ebat, bakım kolaylığı bu yüzeyler için görsellikle birlikte seçimlerde etken oldu.

Dairenin iki cephesini çevreleyen geniş balkonunda; İzmir’in üç mevsim açık hava yaşantı keyfi düşünülerek doğal tik ahşaplarla tasarlanmış platforma bir açık jakuzi, sanatsal duvar enstalasyonları, peyzaj elemanları, şömine, oturma ve bistro grupları yerleştirilerek iç mekâna alternatif bir dış yaşam alanı kurgulandı.

Künye
Proje Yeri: İzmir
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Cem Ortabaş
Aydınlatma Projesi: Ahmet Görsev
Mekanik Projesi: Kale Mühendislik
Elektrik Projesi: Elprom Elektrik
Fotoğraf: Nadir Keklik, Öznur Turan Eke
Mimari Mesleki Kontrollük: EKE Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 350 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Seçil Şavklı

Çağlayan Kazma

Sadık Tekin

Merve Kavraloğlu

Öznur Turan Eke