Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Pilevneli Gallery Dolapdere

Düşey antrasit levhalar ve lineer açıklıkların biçim verdiği yalın cephesi ile ana cadde üzerinde konumlanan yapı, EAA tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Pilevneli Gallery’nin Dolapdere binası, bir yeniden kullanım örneği olarak bölgede süregelen kültür-sanat odaklı kentsel dönüşüme katılıyor. 

Günümüzün imha ederek dönüştürme eğilimine direnen bir yaklaşımla projede tipik Dolapdere yapısının vernaküler niteliğinin keşfi hedeflendi. Boya katmanlarının tanımladığı yüzey patinası ve tuğla duvarlar, zamanın izlerini yansıtan orijinal yüzeyler elde etmek üzere en az müdahale ile onarıldı. Binanın grotesk beton iskeleti, çelik kirişlerle güçlendirildikten sonra eğik yapısı korunarak temizlendi. Mekanın ruhuna sadık kalınırken bir yandan onunla çelişir biçimde temiz ve katışıksız bir “beyaz küp”, ziyaretçiye yalıtılmış bir “sanat deneyimi” sunabilmek adına yapının kuzeydoğu ucuna eklendi. Mevcut çıplak strüktür ile galerinin beyaz sıvalı yüzeyleri arasındaki karşıtlık, derz boşlukları ve açısal aydınlatma tasarımıyla vurgulandı.

Beyaz küpün nötr kabuğu üzerinde yapının çevresinden belirli manzaraları kadraja alan çerçeveler oluşturdu. Bu çerçeveler yardımıyla içe kapalı galeri deneyimi ile hareketli dış mekan arasında kasıtlı bir diyalog kuruldu.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beyoğlu
Proje Tipi: Sergi Mekanı / Galeri
Proje Tipi Grubu: Kültür
İşveren: Pilevneli Gallery
Ana Yüklenici: Pilevneli Gallery
Statik Projesi: Viramer Engineering
Fotoğraf: Cemal Emden, Thomas Mayer
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 235 m²
Toplam İnşaat Alanı: 935 m²

Pin It
Mimar

Emre Arolat

Dilşad Anıl

Deniz Kösemen

Zeynep Arolat
Yardımcı Mimar(lar)
Skec Architects