+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

SALT Beyoğlu Kafe ve Giriş

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

SALT Beyoğlu binası şehrin en canlı yerinde, İstiklal Caddesi’nde yer almaktadır. Bina SALT için 2011 yılında Mimarlar Tasarım / Han Tümertekin tarafından çok başarılı bir şekilde yeniden işlevlendirilmiştir. 2018 yılında yapılan yenileme çalışması dahilinde giriş ve kafe alanları SALT Galata’daki kullanım deneyiminden de öğrenerek yeniden ele alındı. SALT’ın kullanıcıları için açık ve davetkar mekanlar olmaları amaçlandı.

Binanın girişinde yeniden düşünülen karşılama bankosu, mevcut merdivenin formunu tamamlayarak, bina içindeki kafe ve galerilere yol gösterecek şekilde tasarlanmıştır. Kafenin atölye çalışmaları ve toplantılara olanak sağlayacak aktif bir alan olarak kurgulanmış ve asma kat ile olan ilişkisi spiral merdiven ile güçlendirilmiştir. Asma kat ise bireysel odaklanmalara imkân veren bir ‘çalışma odası’ olarak planlanmıştır. Mekân için aydınlık ve hafiflik hissini güçlendiren özel bir masa serisi geliştirilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beyoğlu
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Kültür, Ticari
İşveren: SALT, SALT Beyoğlu
Ana Yüklenici: Garanti Bankası, HS Mimarlık
Aydınlatma Projesi: Studio+
Grafik Tasarım: Wkshps
Mekanik Projesi: Mert Mekanik
Elektrik Projesi: Prota Elektrik
Fotoğraf: Emre Dörter
Şantiye Yöneticisi: Emirhan Altuner
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 225 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Selva Gürdoğan

Gregers Tang Thomsen

Beyza Gürdoğan

Derya İyikul

Zehra Nur Eliaçık

Sarah Rachdan