+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

SALT Beyoğlu Kafe ve Giriş

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

SALT Beyoğlu binası şehrin en canlı yerinde, İstiklal Caddesi’nde yer almaktadır. Bina SALT için 2011 yılında Mimarlar Tasarım / Han Tümertekin tarafından çok başarılı bir şekilde yeniden işlevlendirilmiştir. 2018 yılında yapılan yenileme çalışması dahilinde giriş ve kafe alanları SALT Galata’daki kullanım deneyiminden de öğrenerek yeniden ele alındı. SALT’ın kullanıcıları için açık ve davetkar mekanlar olmaları amaçlandı.

Binanın girişinde yeniden düşünülen karşılama bankosu, mevcut merdivenin formunu tamamlayarak, bina içindeki kafe ve galerilere yol gösterecek şekilde tasarlanmıştır. Kafenin atölye çalışmaları ve toplantılara olanak sağlayacak aktif bir alan olarak kurgulanmış ve asma kat ile olan ilişkisi spiral merdiven ile güçlendirilmiştir. Asma kat ise bireysel odaklanmalara imkân veren bir ‘çalışma odası’ olarak planlanmıştır. Mekân için aydınlık ve hafiflik hissini güçlendiren özel bir masa serisi geliştirilmiştir.

Map
Details
Project Location: İstanbul, Beyoğlu
Project Type: Restaurant / Café / Bar
Proje Tipi Grubu: Kültür, Commercial
Employer: SALT, SALT Beyoğlu
Ana Yüklenici: Garanti Bankası, HS Mimarlık
Lighting Project: Studio+
Grafik Tasarım: Wkshps
Mechanical Project: Mert Mekanik
Electrical Project: Prota Elektrik
Photography: Emre Dörter
Construction Site Manager: Emirhan Altuner
Project Start Date: 2017
Project End Date: 2018
Construction Start Date: 2018
Construction End Date: 2018
Total Construction Area: 225 m2

Pin It
Architectural Offices
Architects

Selva Gürdoğan

Gregers Tang Thomsen

Beyza Gürdoğan

Derya İyikul

Zehra Nur Eliaçık

Sarah Rachdan