Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Silesia Ofis ve Laboratuvar

Paker Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Silesia yiyecek-içecek sektöründe kaliteli aromalar üreten orta ölçekli global bir firma. İstanbul ofislerine bir laboratuvar alanı eklemek ve Türkiye’deki faaliyetlerini arttırmak isteyen firma 2019 yılı içerisinde Vadistanbul’a taşınma kararı aldı.

Projenin ofis kısmında çağdaş yaklaşımlarla sıcak, konforlu ve kullanışlı çalışma alanları yaratmak tasarım kararlarının temelini oluşturdu. Çalışma prensipleri doğrultusunda kapalı ofisler, açık ofis ve farklı ölçeklerde toplantı mekanlarının yanında server, arşiv ve numune odaları tasarlandı.  Tüm ofis çalışanlarının ortak alanda ulaşabileceği yazıcı ve depolama alanları planlandı. Bu alanların yerleşiminde birbirleri ile olan ilişkileri göz önünde bulunduruldu ve genelden özele doğru bir sirkülasyon hattı üzerine yerleştirildi. Giriş bölümünde etkileyici bir karşılama alanı oluşturmak amacıyla firmanın logosu ön plana çıkarıldı. Mekânları daha iyi algılatmak ve kat yüksekliğinin avantajını kullanmak için tüm ofiste yarı açık tavan sistemi kullanıldı. Bu yarı açık sistem ofis planına özel olarak lineer çizgilerle desteklendi. Kapalı alanların cam bölücülerinden mekânların birbirleri ile olan ilişkisini vurgulamak için lineer olarak kullanılan aydınlatmalar mekanlar arasında aynı çizgiler üzerinden geçiş yaparak desteklendi. Akustik konforun sağlanması için zeminde halı, asma tavan sisteminde ise özel ölçülerde akustik paneller tercih edildi. Tavan tasarımının lineer çizgisine uygun olarak mekanların tüm kapıları özel olarak hazırlandı. Firmanın kurumsal renkleri mekanlara çeşitli malzeme seçimleri ve dekorasyon objeleri ile yerleştirildi.

Laboratuvar alanında gereksinimler ve işlevsellik ön planda tutuldu. Temel olarak tatlı ve tuzlu olmak üzere iki ayrı çalışma mekanı oluşturuldu. Bu iki alan ıslak hacimler, uygulama alanları, depolar, ofisler ve tadım odaları olmak üzere amaçlarına göre ayrıldılar. Islak hacim ve uygulama alanlarına, kullanılacak olan cihazlara göre özel olarak tasarlanan paslanmaz çelik mobilyalar yerleştirildi. İçerideki hava sirkülasyonu ve sıcaklığı kontrol altında tutabilmek için gerekli mekanik destek sağlandı, paslanmaz çelik davlumbazlar tasarlandı ve kompresör odası eklendi. Laboratuvar alanında zeminde ve duvarlarda yalın çizgiler ile gri ve beyaz seramikler tercih edildi. Duvarlarda ise ofis alanındaki lineer tasarıma ve firmanın kurumsal renkleri olan turuncu ve turkuaz tonlarına referans veren seramikler eklendi. Bu renkli seramikler aynı zamanda tatlı ve tuzlu alanları birbirinden ayırmak için kullanıldı. Sterilizasyon, uygulama ve üretim için gerekli tüm mekanik cihazlar kullanıma en uygun şekilde alanlara yerleştirildi.

Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Silesia
Ana Yüklenici: Paker Mimarlık
Proje Yöneticisi: Sinan Paker, Özgün Yılmaz
Mekanik Projesi: ACC MEKANİK
Tesisat Projesi: ACC MEKANİK
Fotoğraf: Emre Ogan
Şantiye Yöneticisi: Özgün Yılmaz
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 460 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Sinan Paker

Zeynep Paker

Özgün Yılmaz

Rabia Alpargu