Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Tosyalı Holding Grup Şirketleri Ofisleri İç Mekan Tasarım ve Uygulama Projesi

Tosyalı Holding'in Ataşehir'de bulunan binasının atıl durumda bulunan 380 m² büyüklüğündeki zemin katı holdingin grup şirketleri için tasarlandı.

Tosyalı Holding'in Ataşehir'de bulunan binasının atıl durumda bulunan 380 m² büyüklüğündeki zemin katı holdingin grup şirketleri için mekânsal olarak yeniden kurgulanarak holdingin yeni vizyonu olan karbon ayak izinin azaltılması temasına uygun olarak tasarlandı. 

Tasarımcı projeyi şu şekilde anlatıyor:

İşverenimiz Demir Çelik sektörünün önemli yatırımcılarından biri olan Tosyalı Holding, bünyesinde bulunan Tosçelik Profil ve Sac ve Tosyalı Demir Çelik grup şirketleri için, holding binasının içinde bulunan ve mevcut durumda kullanım dışı olan 380 m²’lik giriş katının şirket ihtiyaçları doğrultusunda iç mekan tasarımının yeniden yapılması talebinde bulundu. 

İhtiyaç programı olarak ilk şirket için bir genel müdür odası, bir satış müdürü odası ve 8 kişilik bir açık ofis, diğer şirket için bir genel müdür odası, iki satış müdürü odası ve 10 kişilik bir açık ofis belirlendi. Ayrıca bu iki şirketin ortak kullanımına hizmet eden bir toplantı odası ve bir misafir genel müdür odası yapılması gerekliliği netleştirildi.  

Proje süreci, yenilenebilir enerji yatırımlarını yapmayı misyon edinmiş olan İşverenimiz tarafından, mevcut alanın “yeşil çelik uygulamalarına geçiş: çelik üretiminde karbon ayak izinin azaltılması” fikrinin benimsenerek tasarlanması ricası ile başladı.

Bu bağlamda konsept projesini “doğaya dönüş” teması etrafında geliştirmeyi hedefledik. Prestij mekanları ve operasyonel çalışma mekanları olarak temelde grupladığımız odaları doğanın canlı renklerini kullanarak tasarlamayı ön gördük. Her bir bağımsız bölümün konseptini oluştururken o mekan için farklı mevsimlerde farklı renk tonlarına bürünen ağaçların içinde yer aldığı bir doğa tablosu seçtik. Tablolardan çıkardığımız renk paletlerine göre zemin kaplamalarının, mobilyaların, döşemelerin malzemelerini ve dokularını belirledik.

Doğa ortamını bir şekilde günlük çalışma mekanına taşımayı hedeflediğimiz projede bu amaç doğrultusunda ayrıca özellikle canlı bitki kullanımına önem verdik. Odaların kullanım sıklığına ve güneş açılarına göre ofis ortamında bakılabilecek canlı bitki kullandık.

Doğa tablolarına göre her biri farklı bir canlı renk paletiyle kurgulanan mekanlarda radyatör peteklerini kapladığımız ahşap paneller için ana renkleri seçtik. Cam önünde peteklerin sağında ve solunda aynı hizada saksılar yaparak içlerine canlı bitkileri yerleştirdik. Saksıların formuna benzer şekilde odanın renk paletlerine uyumlu renklerde hafif ve açık raf sistemleri tasarladık. Hareketli mobilya seçimlerimizi yaparken konforlu ve işlevsel olmasının yanı sıra özel üretilen sabit ahşap imalatlarla uyum sağlayacak şekilde yalın bir çizgide kalmasına özen gösterdik. Masa tablalarında kullandığımız doğal ahşap seçimlerini boyalı ahşaplara ve renkli döşemelere fon olacak biçimde belirledik.

Mevcut durumda tek bir mahal olan proje alanının mekanlarını birbirinden ayırırken kullandığımız cam panellerin üzerine opak yüzeyler oluşturmak için yeşil çelik ve karbon ayak izi temalı görseller uyguladık. Benzer şekilde mekanların giriş kapılarının da opak olması için konsept renklerine uygun boyalı cam kullandık. Ahşap ve Cam yüzeylerde kullandığımız canlı renklerin daha belirgin bir şekilde okunması için kolonlarda koyu duvarlarda ve tavanlarda ise açık gri tonlarını kullandık. 

Künye
Proje Yeri: İstanbul

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Seda Davran