+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Turkcell Maltepe Plaza Soysal Alanlar Yenileme Çalışması

Turkcell Maltepe Plaza renovasyon projesi, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin Bina Yönetimi Bölümü liderliğinde, tasarım, proje ve uygulama çalışmalarının mimaristudio firması tarafından yürütüldüğü toplam 4 aylık bir sürede hayata geçirildi.

Proje, yüksek teknoloji alt yapısı bulunan ve çalışan bir binada gerçekleştirildi. Ana amaç, binada hizmet veren, yüksek eğitim düzeyindeki çoğu genç çalışan grubunun, hem çalışma alanlarında, hem de mesai dışı alanlardaki rahatını ve ihtiyaçlarını karşılamak, onlara konforlu bir ortam yaratmak ve bu mekanlarla motivasyonlarını artırmak.

Çalışan bir bina olması nedeni mesai dışı zamanlarda uygulaması yürütülen proje, idari bina, güney blok ve kuzey blok olarak toplam 3 fazda 2.100 m2 alanda gerçekleştirildi.

1. fazda fitness, soyunma ve duş alanlarının yanında idari bina içinde yer alan WC alanları, 2. ve 3. fazlarda da, binanın güney ve kuzey bloklarında, toplam 4 katta yer alan dinlenme alanları, içecek istasyonları, iç bahçe alanları, WC'ler ve ana restoran alanları tasarlandı ve uygulaması gerçekleştirildi.

Tasarımda çıkış noktası, bina içindeki çeşitli departman ve bu alanlarda çalışan farklı profildeki çalışanların kullanacağı her bağımsız birimin, kendi içinde farklı bir mimari yaklaşımla ele alınması oldu. Bu bağlamda, ana yapı malzemelerinde ortak bir dil geliştirilip özellikle iç mimari malzeme ve ögelerde birbirinden ayrı bir tasarım çizgisi kurgulandı. Bu yaklaşımla, Turkcell proje yönetiminin yönlendirmeleri ile bina kullanıcılarının görüşlerine de başvuruldu, ele alınan her mekanda yeni ve birbirinden bağımsız iç mimari konseptler oluşturuldu.

Proje öncesinde kapalı odalar içinde yer alan içecek alanları ve holler, çalışma alanları ile bütünleştirildi. Tüm içecek alanları, değişik renk ve malzeme seçimleri ile dinlenme alanlarının bir parçası olarak bir bütün halinde ele alındı.

Toplamda 4 katta, 8 farklı dinlenme mekanı yaratıldı. Ayrıca bağımsız olarak binanın galeri holüne bakan 2 ayrı iç bahçe alanı da aynı yaklaşımla yeniden projelendirildi. Binanın özellikle sabah ve öğle saatlerinde yoğun kullanıma sahip restoran alanı, yeni iç mimari kurgusu, farklı kullanımdaki mobilya grupları, aydınlatma tasarımı ve birbirine uyumlu farklı malzeme ve renk seçimleri ile sıcak bir ortam yarattı. Ortak WC alanlarında da, malzeme ve renk seçimleri ile sade ancak fonksiyonel mekanlar tasarlandı.

mimaristudio genel mimari yaklaşımında, bazı iç mimari ögeleri çok işlevli ve mekanın parçaları olarak tasarladı. Örneğin, mekanlarda bulunan tüm oturma ve masa grupları gerek toplantı ve çalışma, gerekse dinlenme ve yemek ihtiyaçlarına yanıt verebilecek şekilde tasarlandı ve ürün seçimleri yapıldı. Bu çerçevede, dinlenme ve iç bahçe alanları ile restoran mekanlarının yeni konsepti, hem çalışanların mesai saatleri içinde bu mekanlardan dinlenme dışında çalışma ve toplantı amacı ile yararlanmalarını sağlamakta, hem de ofis dışından gelen misafirlerin ağırlanmaları adına kullanılabiliyor. Böylece tüm mekanlar bina içindeki farklı kullanım ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor.

Seçimleri yapılarak mekanlara kazandırılan hazır ürünler dışında projedeki tüm imalatlar, malzemeleri ve renk seçimleri ile birlikte bir bütün olarak mimaristudio tarafından bu projeye özel olarak tasarlando, imal ettirildi ve uygulaması yapıldı.

Ayrıca, işveren firmanın çevreci kimliği nedeni ile çevre dostu ve tasarruf sağlayıcı ürünler tercih edildi.

Binada aydınlatma tasarımı ise ayrı bir proje olarak, mimaristudio liderliğinde Dark Aydınlatma firması ile yürütüldü. Her mekanın ihtiyacına ve mimari beklentilere göre ideal konfor şartlarında aydınlatma değerleri hesaplanmış ve armatür seçimleri yapıldı.

Tüm bu çalışmalar sonunda, gerek binaya kazandırdığı değer, gerekse çalışan ekiplerin memnuniyeti anlamında proje hedefine ulaştı ve Turkcell grubu tarafından beğeni kazandı.

Künye
Proje Yeri: Maltepe, İstanbul
Proje Tipi: Diğer Rekreasyon Yapıları, Sosyal Tesis
İşveren: Turkcell İletişim Hizmetleri
Ana Yüklenici: Dilek Mimarlık
Peyzaj Mimarlığı: mimaristudio, Woods
Aydınlatma Projesi: mimaristudio, Dark Aydınlatma
Mekanik Projesi: Isı Merkezi
Elektrik Projesi: ESD Elektrik
Fotoğraf: Gürkan Akay
Proje Başlangıç Yılı: 2011
Proje Bitiş Yılı: 2011
İnşaat Başlangıç Yılı: 2011
İnşaat Bitiş Yılı: 2011
Toplam İnşaat Alanı: 2.100 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Önder Kul

Ayça Akkaya Kul