Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Urbanpark

Serdivan’da geçici bir alan ve süre için, ihtiyaca göre belirlenmiş farklı boyutlardaki çelik modüllerin birleşimlerinden oluşan, taşınabilir, çoğalabilir bir organizma oluşturmayı amaçlayan yeme-içme kompleksi projesi theCATwork tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Proje, merkezinde çeşitli etkinlik, oturma, park-oyun fonksiyonlarını barındıran peyzaj düzenlemesi ile kentsel bir boşluk yaratarak, içerisindeki açık-kapalı alan ilişkisini kuvvetlendirerek sınırları yok etmeyi amaçlamıştır.

Yapının formu ve dolu-boş oranı; arazinin özellikleri ile merkezde kamusal alan kullanımını öne çıkarmayı amaçlayan yaya sirkülasyonu referans alınarak, çeperlere yakın konumda yapıyı çevreleyecek kesintisiz bir yarı açık sirkülasyon hattı yaratan geniş saçak düzlemine, farklı konseptlere hizmet eden modül kombinasyonlarının belirli boşluklarla ilişkilendirilmesi ile oluşturulmuştur. Modül kombinasyonlarının hizmet ettiği 6 farklı yeme-içme konseptinin tanımladıkları belirli alanları olmasına rağmen tamamen kaldırılabilir olarak tasarlanmış cepheleri sayesinde, modüllerin kentsel boşluk ve yarı açık sirkülasyon alanı ile bütünleşerek kompleksin iç-dış ilişkisinin yok edilmesi ve bütüncül bir açık yeme içme çarşısı halinde çalışması hedeflenmiştir. Tüm bu kompleksin ortak ihtiyaçları olan ıslak hacimler, sirkülasyon, peyzaj ve açık-kapalı etkinlik alanları da belirlenen bu tasarımın ihtiyaçları doğrultusunda planlanmıştır. Kentsel boşluğun peyzaj tasarımında ise; farklı kotlarda informasyon, etkinlik, oyun alanı ve dinlenme platformları düzenlenerek kullanıcıların yeme-içme fonksiyonları ile birlikte farklı sosyal aktivitileri bu yarı kamusal kompleksin içinde deneyimleyebilmeleri amaçlanmıştır. 

Künye
Proje Yeri: Adapazarı (Sakarya), Serdivan
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Aystown Yaşam Merkezi
Danışman: Murat Bozok
Ana Yüklenici: Remley İnşaat
Grafik Tasarım: Bilgesu Parmaksız, StoriesStudio
Şantiye Yöneticisi: Kamil Yazar
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 6.000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Büşra Koçak

Berk Arinç