Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Villa Draman

Evrenos Yapı tarafından tasarlanan Bodrum-Gündoğan’daki sitede yer alan Villanın, iç mekan ve peyzaj tasarımı Acararch tarafından yapıldı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Villa Draman, bahçesinde kullanılan bitkileri, su öğeleri, doğal taşları ve çakıllarıyla doğayı iç mekânda ve dış mekânda bir tasarım elementi olarak kullanarak sahiplerine dingin bir ortam sağlamıştır. Genel olarak tasarımda sade bir dil kullanılmış, kullanıcılarının doğayla ilişkisi ön plana çıkarılmıştır. Draman ailesinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla sürekli iletişim halinde olunan bir tasarım süreci yürütülmüştür.

Gündoğan’da yer alan havuz dahil 620 m²lik bir alana yerleşen 2 katlı villada üst kat ev sahiplerinin ve iki oğullarının özel banyolu yatak odalarına ayrılırken, alt katta iki adet özel banyolu misafir odası, yardımcı odası, ev işleri odası ve yaşam alanı bulunmaktadır. Yaşam alanı olarak adlandırılan alanda bölücü elemanlar kullanılmayarak mutfak alanı, salon alanı ve yemek alanının bütüncül bir akış içerisinde olması sağlanmıştır. Yemek alanıyla bahçe arasındaki tamamen açılır cam cephe ve yemek alanının üzerindeki panjurlu cam sayesinde, yaşam alanının dış mekan ile kuvvetli bir ilişkisi mevcuttur.

Üst katta mevcutta bulunan iki yatak odası banyolarıyla birlikte çocuk odası olarak değerlendirilirken banyolu ebeveyn yatak odası tasarıma sonradan eklendi. Mevcut duvarlar harici dış duvar eklenmeden saçak ve cam cephelerle oluşturulan yalın ve şeffaf bir dil kullanılan yatak odasında kitaplık duvarı üzerinde devam ettirilen cam cephe sayesinde villanın konumunun sunduğu etkileyici panoramik manzara vurgulandı. Ev sahiplerinin çocuk odaları için istekleri evin minimal ve yalın dilini devam ettirirken dinamik bir hissiyat oluşturabilmekti. Oyuncak ve kitaplar için gereken depolama alanını da karşılamak amacıyla iki çocuk odasında da benzer bir dille tasarlanan sarı ve beyaz renkte yatak başı ünitesiyle fonksiyonel gereklilikler sağlanırken minimal ve dinamik bir ambiyans yaratıldı.

Villa Draman’ın bahçesinde davet yemekleri için pergola ile tanımlanmış bir alanda özel tasarım yemek masası konumlandırıldı. Havuz alanından çiçeklerle ayrıştırılan yemek alanında hem estetik sebeplerle pergola kolonlarını saklanmasını sağlayan hem de kitchenette ve barı barındıran işlevsel bir dolap tasarlandı. Seramik kaplı kayar panellerle gizlenen kitchenette ve barın kullanılmadığı durumlarda taş bir kütle olarak görünen dolap minimal dili devam ettirirken kullanılan materyal ve detaylarla arzulanan dinginlik hissini sağladı. Gizli bar bölümünde kullanılan ve kontrast oluşturan şarap rengi boyalı cam ve aydınlatmalarla bar alanı davetlerin odak noktası haline getirildi.

Künye
Proje Yeri: Muğla, Bodrum
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Makas Yapı
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Toplam İnşaat Alanı: 750 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Açar

Çağrı Helvacıoğlu Aydoğu