Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Yemeksepeti Park

Yemeksepeti Park, Levent Büyükdere Caddesi üzerinde, 9.283 m²'lik bir alanda yer alıyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Yemeksepeti’nin yönetim merkez binası, zemin ve birinci kat doğu bölgeleri hariç binanın kalanında hizmet vermektedir. 7/24 çalışan bir kurum olduğu için, iç mekan projesinde öncelikli tasarım kararı ofis içi sürekli ve dinamik yaşamı sağlamak olmuştur. Mekan, girişte 5 kat boyunca devam eden giriş holü ve bu holü üst katlarda birbirine bağlayan köprülerle bizi karşılamaktadır. Her köprü farklı renkte ve isimde, kendi bulunduğu katın uyku odasına bağlanmakta ve bu odalar da adlarını köprülerden almaktadır. Bina içi işlevsiz bırakılmış asansör hacimlerinin dönüştürülmesi ile ortaya çıkan uyku odaları, ofiste sürekli yaşamı vurgular nitelikte tasarlanmıştır. 8m² taban alanına sahip odalar, bireysel çalışma ve dinlenme işlevlerini barındırarak kullanıcının ofis içi yenilenme noktalarından biri olmayı amaçlar.

Her bir kat farklı işlevlere hizmet vermektedir ve bu ayrımı öne çıkaracak şekilde farklı fikirler ve renklerle tasarlanmıştır. Katların kendine ait renkleri, uyku odalarına da yansımaktadır ve bu dinamizm giriş holünden hissedilebilir. Renkler zeminde koyu kırmızıdan başlayarak üst kotlarda sarıya doğru açılarak değişmektedir. Teknik hacimler depo ve vestiyer alanları ile ıslak hacimler her katta aynı çekirdek bölgesinde yer almaktadır. Kat girişlerinde yer alan mutfak alanları ise her katta yine aynı bölgede konumlandırılmış olup yarı geçirgen separatörlerle açık ofis alanlarından ayrılmıştır.

Zemin kat

Zemin katta özel çekimlerin yapıldığı yemek.com, her biri farklı dükkan konseptinde olan görüşme odaları, idari işler ofisi, fotoğraf stüdyosu ve yemekhane yer alır. ‘Diner’ fikri ile detaylandırılmış olan yemekhane, daha özel yemek yeme alanlarına ve masa tenisi gibi sosyal aktivitelere de imkan verecek şekilde tasarlanmıştır.

1.kat

Kırmızı renginin atanmış olduğu bu kat, sadece batı bölgesinde hizmet vermektedir. Katta ‘Satış’ ve ‘İş Geliştirme’ departmanları açık ofis sisteminde, 10’lu ve 18’li çalışma istasyonları ile yer almaktadır. Dağınık yerleşimde bulunan kapsüller, yönetici ve toplantı odası olarak işlevlendirilmiştir. Açık ofis bölgesinde aydınlatmalar kaset içine yerleştirilmiş, direkt-endirekt yönelimler ile yeterli aydınlık düzeyine ulaşılabilmesi sağlanmıştır. Katta yer alan dinlenme alanı, dairesel aydınlatma altında zeminde kot farklılığı yaratılarak açık ofis yerleşiminden ayrılmıştır.

2.kat

Katın batı bölgesinde Operasyon bölümü açık ofis yayılımında çalışmakta olup, direktör ve yöneticiler kapsüllerin içine yerleştirilmiştir. Katta iki boyutta ve üç boyutta süreklilik gösteren, 'Sonsuz Masa’ çalışma esnekliği sağlamakta ve yayılım boyunca üç noktada köprü oluşturarak geçişe imkan tanımaktadır. Bu devamlılığa aydınlatma kotunda eşlik eden kesintisiz ışık kaynağı ile dinamik ve sürekli bir çalışma alanı yaratılmıştır. Doğu bölgesinde sosyal işlevleri barındıran kafe, oyun ve spor alanı yer alır. Bu bölgeden kent bahçesine çıkış verilerek binanın sunmuş olduğu peyzaja uygun iç/dış birlikteliği yakalanmıştır. Mekan içinde yakalanmak istenen dinamik yaşam, amorf formlar ve hareketli, renkli mobilyalarla sağlanmıştır.

3.kat

Turuncu tonlarının görülmeye başlandığı bu kat doğu ve batı bölgesinde ayrı ofis departmanlarına hizmet vermektedir. Batı bölgesinde yer alan Bilgi İşlem açık ofis alanları, server, seminer ve toplantı odaları ve yönetici odaları kat girişinde zeminde devam eden lineer çizgilerle kullanıcıyı karşılamaktadır. Çalışma istasyonlarının dışında dört noktada geçici toplantı alanları ile çalışma alanlarının verimli kullanımı hedeflenmiştir. Katın doğu bölgesinde yer alan ‘Finans’ ‘IK’ ‘Hukuk’ ve ‘İdari İşler’ fonksiyonları açık ve kapalı ofisler ile çözülmüştür. Gruplar arası ilişkilerde, yarı geçirgen iç bölmeler ile mahremiyet sağlanmıştır.

4.kat

Yönetici katına çıkıldığında ise altıgen formların hakim olduğu, zeminde yaratılan desenlerin, yine altıgen mekanlarla desteklenmiş olduğu görülebilir. Petek formda şekillenen çalışma istasyonlarının ritmini, aydınlatma kotunda kaset kirişlere yerleştirilen armatürler sağlamaktadır. Kat girişinde yer alan bar bölgesi, arkasında yer alan enstalasyon ve masa üstü petek sarkıtlar ile kullanıcıyı karşılamaktadır. Açık ofis bölgesinde yer alan dinlenme alanları, çalışma ile sosyal faaliyetleri bir arada bulundurmayı amaçlamaktadır. ‘Bulut’ bölgesinde yer alan hamaklar, tavana yerleştirilmiş farklı yüksekliklerdeki sarkıt elemanlar ve bölgenin hemen sağında bulunan kütüphane bu sosyal alanı tanımlamaktadır. Katın devamında yer alan CEO Odası özel dekoratif elemanlarla tamamlanmış olup, oda içinde kişiye özel ıslak hacim, giyinme odası ve TV Ünitesi/bar tasarlanmıştır.

Katın doğu bölgesi, giriş holüne bakan toplantı odaları dışında, tamamen sosyal donatı alanı olup, oyun bölgesi olarak adlandırılmaktadır.

4.kat ve 5.kat Doğu Bölgeleri

4.kat doğu bölgesi, iki kat yüksekliğinde devam eden ve bir üst kata ulaşımın mümkün olduğu dinlenme alanıdır. Bu alanda etkinlik/seminer zamanlarında hizmet verecek olan tribün, serbest zamanda kullanılan file, iki kat boyunca devam eden bir kütüphane, cephe önünde salıncaklar, satranç ve oyun alanı bulunmaktadır. Tribün; seminer, konuşma,sunum gibi faaliyetlerin yanında kullanıcı tercihine bağlı olarak sinema, maç yayını gibi eğlence aktivitelerine de imkan vermektedir.

5. kat doğu bölgesine çekirdek bölgesinden veya tribün üzerinden erişilmektedir. Katta renk degradasyonun sarı tonu ile sonlandığı görülebilir. Binanın doğu cephesinde büyük toplantı odası ‘Safran’ yer almaktadır. Bu odaya hizmet veren kat mutfağı ise Safran'ın çaprazında konumlandırılmıştır. Bir alt kattan yukarı doğru yükselen kütüphane, katta yaratılan döşemede file bölgesine kadar çıkmaktadır. File serbest zamanda vakit geçirilebilecek bir alan olarak tasarlanmış olup, çaprazında yer alan bilardo masası bu oyun alanına eşlik etmektedir. Yine aynı bölgede bulunan, mola/etkinlik zamanlarında terasa çıkmak için kullanılan merdiven; katın rengine, dinamikliğine eşlik eder şekilde tasarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beşiktaş, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Yemeksepeti
Danışman: ON/OFF Aydınlatma Tasarımı
Ana Yüklenici: Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık
Proje Yöneticisi: SPM Proje Yönetim
Mekanik Projesi: MEP Proje
Elektrik Projesi: Bileşim Elektrik, Tasarım Proje
Tesisat Projesi: MEP Proje
Çelik Projesi: 2e DESIGN
Fotoğraf: Cemal Emden
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2017
Toplam İnşaat Alanı: 9,283 m2

Pin It
Mimar

Kerem Erginoğlu

Hasan Çalışlar

Başak Çolakoğlu Tüzer

Armağan Ekiz Bayık

Onat Över

Özge Üstündağ

Beril Çiçek

Hilal Kurt

Dila Korkmaz