Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Zorlu’da Penthouse

Proje, İstanbul Levent’te Zorlu Center kulelerinin çatı katı dairesinde yer alan; yaklaşık 600 m2’lik bir aile evi. Üç tarafı manzaraya açık bu daire shell&core teslim alınarak planlandı.

Tek yönü sağır cepheye bakan dairenin mevcut dikey şaftlara bağlılık zorunluluğu da dikkate alınarak servis-personel alanlarını aile yaşam alanlarından servisi aksatmadan düzenlenmiş mekânsal planlama kurgusu, projenin ana tasarım kararı olmuştur.

Backhouse (servis ve yardımcı personel alanları) ve aileye ait mekânlar birbirinden ayrılarak; sadece tek girişi olan dairenin giriş holünden servis alanına geçilen bir mutfak, kiler, çamaşırhane, yardımcı odaları ve ıslak hacimleri planlandı.

Giriş holünden tek kapı ile ayrılan, aileye ait özel alanların merkezine rahat bir oturma düzeninde TV müzik vb. aktivitelerin yer aldığı ortak bir yaşam alanı planlandı.

Giriş holü geniş tutularak işlevsel sağlı sollu ahşap ve doğal taş giydirmelerle salona bağlanarak bölüntüsüz olarak manzaraya hakimiyeti vurgulandı. Dairenin kesintisiz gün ışığı alması iç mekânlarda koyu doğal ahşap zemin ve yüzey kaplamaları kullanmak adına avantaj oluşturdu.

Duvarlarda kullanılacak sanatsal işlerin yerleri proje aşamasında belirlenerek tariflenen alanlara yerleştirildi.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beşiktaş
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Cengiz İnşaat, Era Teknik
Aydınlatma Projesi: Ahmet Görsev
Mekanik Projesi: Era Technic
Elektrik Projesi: Era Technic
Fotoğraf: Ahmet Görsev
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 600 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Öznur Turan Eke

Seçil Şavklı

Irmak Seküçoğlu

Ayşe Hilal Toprak

Sadık Tekin