Mimarlık Ofisi

Pin It

Buğrahan Şirin

Buğrahan Şirin, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Bauhaus Dessau Vakfın’ndan kazandığı burs ile Almanya’da kentsel planlama üzerine lisansüstü çalışmalar yaptı.

Kentleşme ve mimari üzerine yaptığı çalışmalar uluslararası yayınlarda yer aldı. Bu süreçte pek çok konferansa gerek katılımcı gerek ise konuşmacı olarak katıldı. Eğitim süreci sonrasında Türkiye, Almanya, Rusya ve Hollanda’da büyük ölçekli karma ve yüksek yapı projelerinin planlaması ve uygulamasında hem ofiste hem sahada görev aldı.

Şirin 2007 senesine Almanya’da HPP Architects bünyesine katıldı. 2012 senesinde Gerhard Feldmeyer ile Türkiye ofisini açarak Türkiye ve çevre ülkelerdeki projelere odaklandı. HPP İstanbul ofisi kurulduğundan itibaren artan bir kapasite ile pek çok prestijli proje gerçekleştirdi. Ödül kazanan projelerinden bazıları; AND Kozyatağı ofis binası, AND Pastel Konut Sitesi, Maslak Square Ofis Binası,Coca-Cola Duşanbe Tesisleri, ve Ibn Haldun Üniversitesi Kampüsü olarak sayılabilir. Şirin, Türkiye ve Almanya’da yönettiği projelerle birlikte, HPP’nin global aktiviteleri kapsamında uluslararası projelerde yer almakta, aktif olarak HPP’nin Türkiye ofisini yönetmektedir.