Mimarlık Ofisi

Pin It

Ertuğrul Yurdakul

Ertuğrul Yurdakul, ODTÜ Mimarlık Bölümü'ndeki lisansının ardından yüksek lisans eğitimini Endüstri Ürünleri Tasarımı programında tamamladı.

Profesyonel hayatının ilk aşaması ortağı Emre Kuzlu ile katıldıkları tasarım yarışmalarında kazandıkları ödüller ile şekillendi. Bu esnada altı yıl boyunca faaliyet gösteren 7a tasarım ofisinde Emre Kuzlu ile birlikte mimari ve iç mimari projelere imza attı. 2007 yılından bu yana 'i-am' associates istanbul'un kurucu iki Türk ortağından biri olarak deneyim tasarımı üzerine uzmanlaştı.

Ertuğrul, mimarinin ardından aldığı endüstri ürünleri tasarımı eğitiminin faydası olarak, farklı ölçeklerde nitelikli tasarımlar geliştirme ve bu ölçekler arasındaki ilişkileri bütüncül olarak kurgulamada uzmanlaştı. Üzerinde çalıştığı projelerden bazıları; Kale Kilit, Avea, Türkiye İş Bankası, Dumankaya gibi sektörünün öncü isimleri...

Mimar-Endüstriyel Tasarımcı Ertuğrul Yurdakul, uzun zamandır varolan grubuyla profesyonel müzik çalışmalarını devam ettirmekte ve gerçek bir lego hayranı olarak koleksiyonunu geliştirmektedir.