Mimarlık Ofisi

Pin It

Heves Beşeli

1985 yılında Ankara’da doğdu. 2002 yılında Büyük Kolej’den okul birincisi olarak mezun oldu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlik Bölümü’nde lisans eğitimine başladı.

2005 yılında “Yapı Araştırma Merkezi” projesiyle MİMED Ulusal Mimarlık Öğrenci Ödülleri’nde ödül kazandı ve 2006 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında TUBİTAK tarafından desteklenen “Bir Mimari Organizasyon Sistemi olarak Ağ: Frankfurt Römerberg Yarışma Projesi” başlıklı tezi ile aynı bölümden yüksek lisans derecesini aldı. 2011 yılında serbest proje ve tasarım faaliyetlerini sürdürmek için Onur Özkoç’la beraber MOTTO Mimarlık’I kurdu. 2015 yılında TUBİTAK destekli “Mimari Öncülün Yeniden Kavramsallaştırılması: Metinsel Okuma Modelleri” başlıklı tezi ile doktora çalışmasını tamamladı. 2012-2016 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Ihsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak tasarım stüdyosu dersleri verdi.

Bugüne kadar MOTTO Mimarlık çatısı altında gerçekleştirdiği çok sayıda konut ve eğitim-kültür yapısı projelerinin yanı sıra, ulusal mimari proje yarışmalarında aldığı ödüller bulunmaktadır. Gerçekleştirdiği projelerle World Architecture Awards ve International Property Awards gibi uluslararası seçkilerde ödüller almıştır. 2016 yılından bu yana TED Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak tasarım stüdyosu derslerine ek olarak mimari yapı teknolojileri ve yapılı çevrelerde sürdürülebilirlik konularında dersler vermektedir. Aynı zamanda Mimari Akreditasyon Kurulu Derneği (MİAK) kurucu üyesidir ve Türkiye’deki Mimarlık Bölümleri’nin müfredatları ve eğitim standartlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarda yer almaktadır.