Mimarlık Ofisi

Pin It

Selim Bayer

Selim Bayer İstanbul'da doğdu ve lise eğitimini bu şehirde aldı. Amerika'da, Rhode Island School of Design'da mimarlık ve güzel sanatlar lisans eğitimini tamamlayan Selim, yüksek lisans derecesini Londra'da Architectural Association School of Architecture

Eğitimini tamamladıktan sonra, Foster + Partners'da mimar olarak büyük ölçekli karma kullanım projelerinde görev aldı. 2010 yılında Londra'da Mossessian & Partners'da proje mimarı olarak çalışmaya başlayan Selim, iki etaplı uluslararası açık yarışma ile kazanılan, Fes şehrinin UNESCO korumasındaki medinesinde bulunan bir meydan ve çevresindeki yapıların renovasyon ve donüşümünü kapsayan, Place Lalla Yeddouna projesinin tasarım ekibinde yer aldı. Ayrıca ödüllü Musheireb Heart of Doha kentsel dönüşüm projesinde konsept ve uygulama tasarımı etaplarında önemli roller üstlendi.

2012 yılında Selim Bayer, Bulut Cebeci ile birlikte Londra ve İstanbul merkezli FLAT C/ ARCHITECTURE mimarlık atölyesini kurdu. Konut, kültürel, ofis ve perakende tasarım alanlarında projelere imza atan Selim Bayer Mimarlar Odası İstanbul Şubesi üyesidir.