Mimarlık Ofisi

Pin It

Şule Ertürk

Lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamlayan Şule Ertürk, ardından Y.T.Ü. Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı.

Paris Ecole Spéciale D’architecture’de Parametrik Tasarım üzerine çalışmalarını devam ettirdi. “Computational Urban Design” konusunda kentsel tasarımı şekillendiren araçları inceleyen bir tez oluşturdu.

Şule Ertürk , Türkiye’de farklı ofis ve mimari ölçeklerde çalıştıktan sonra, Ateliers Jean Nouvel ofisinde tasarım departmanında konsept geliştirme ve ileri modelleme teknikleri üzerine çalıştı. Paris’te kaldığı süre boyunca, École Spéciale d’Architecture’de Computational Urban Design dersleri verdi ve çeşitli jüri üyelikleri yaptı. Ayrıca, hem İstanbul hem de Paris’teki çeşitli okul ve ofislerde “Parametrik Araçlar” ve “İleri Modelleme Teknikleri” üzerine çok sayıda atölye çalışması yaptı. Akademik kariyeri boyunca Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tasarım stüdyolarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Mimarlıkta Profesyonel Hayatına Geçiş” konusunda dersler verdi, halen birçok üniversitede jüri üyeliği yapmaktadır.

2013 yılında slasharchitects’in kurucusu olarak çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmış ve o zamandan beri çok sayıda ödül almıştır. 2014 yılında TAK – Kıyı Köşe Yarışmasında birincilik ödülünün ardından 2015 yılında Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışmasında mansiyon ödülü almıştır. 2017 yılında ise; Şule Ertürk; Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün sahibi olmuştur.

slasharchitects, 2017 yılında, 38°30° Çiftliği Peynir Fabrikası ile WAF’ta (World Architectural Festival) "Production, Energy& Recycling" dalında kategori kazananı ödülünü almıştır. Aynı proje ile IF Design Award birinciliği, Architizer A + Award mansiyon ödülü ve CityScape Awards’da finalist ünvanı  kazanırken; dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden; Aga Khan Mimarlık Ödüleri’ne aday gösterilmiştir. 

Şule Ertürk; slasharchitects’in yanı sıra; 2017 yılında kurduğu slashhealth ve 2021 yılında kurduğu slashfurniture markaları ile sağlık mekanları ve mobilya sektörüne yeni bir tasarım anlayışı getirerek çalışmalarına devam etmektedir.