Genel Energy Ofisi
DererOmay Design & Construction Ankara'da Next Level'da tasarladıkları Genel Energy ofisini anlatıyor:Genel Energy Ankara Ofisi, Next Level İş Merkezi'nde 3,350 m² lik bir alanı kapsamaktadır. İnsan kaynağına verilen değerin ön planda tutulduğu projenin tasarımında çalışanların memnuniyetini ve verimini arttırmaya yönelik detaylar hedef alınmıştır. Modern yönetim alanlarının vazgeçilmezi olarak ofis atmosferi keyif alınacak, üst düzey bir anlayışla kurgulanmıştır.
Firmanın mevcut çizgisinden ve hizmet verdiği sektörden yola çıkarak kurgulanan, giriş bölümünde yer alan karşılama bankosu Onyx taşını andıran Slate Lite markalı yapay bir malzeme ile oluşturulmuştur. Mermer çerçeve ile kütleselleştirilen bankonun iç bölümüne yerleştirilen LED aydınlatma elemanları malzemenin dokusunu gözler önüne sererek ihtişamlı bir karşılama alanı yaratmıştır. Bankonun yan bölümlerinde kullanılan Bonzai ağaçları mekanın atmosferine uygun olacak şekilde, uzun ömürlü yapısı göz önünde bulundurularak seçilmiştir.
30 katlı yapının 20. ve 22. katları arasında konumlanan ofisin tasarımında mekanların ferah ve geniş bir etkiye sahip olması amacıyla güneşin gün içerisindeki hareketi kurgulama aşamasında yönlendirici olarak kabul edilmiştir. Özellikle batı yönünde yer alan özel odaların duvar bölmeleri güneş ışınların yönüne göre planlanmıştır.
Yüksek katlı yapılarda yer alan ofislerin kaçınılmaz bir gereksinimi olarak tüm çalışanların doğadan uzak kalmalarını engellemek amacıyla mevsim geçişlerine ait tüm renkler, ahşap ve mermer gibi doğal malzemeler tasarımda hakim kılınmıştır. Aynı bakış açısı ile kurgulanan toplantı odalarında zemin, duvar ve tavan bölümlerinde doğal meşe kullanımı dikkatleri çekmektedir. Diğer tarafta ahşabın sıcaklığı aydınlatma elemanları ile vurgulanmıştır.
Yapıların mimari kimliğini ince dokunuşlarla iç mekana yansıtmayı tercih eden DererOmay Mimarlık, Genel Energy Ankara Ofisi'nde mevcut cephe tasarımındaki hareketi oluşturan açılı çizgileri aydınlatma tasarımı ile vurgulamıştır. Özel ofis bölümlerinde kullanılan 60 x 60 perfore metal asma tavanlar hareketli kirişlerin iç bölümlerine yerleştirilen lineer LED aydınlatma elemanları ile ışıklandırılmıştır.
Tüm çalışanların bir araya geldikleri atrium bölümünde ise yüksek tavanın oluşturduğu alan ve yüksek camların yarattığı sonsuzluk etkisi özel olarak tasarlanan avize ile anlamlandırılmıştır. Özel olarak oluşturulan ahşap merdiven genel çizgiyi koruyacak şekilde düşünülmüştür. Binanın mevcut yapısının bir parçası olarak ve aynı zamanda mekanın yüksekliğini vurgulayan kolon özel olarak tasarlanan duvar kağıdı ile kaplanmıştır.
Konforun ve enerji tasarrufunun temel alındığı Genel Energy Ankara Ofisi'nde Helvar Aydınlatma Otomasyon Sistemi kullanılmıştır. Otomasyon sayesinde gün ışığına duyarlı detektörler ofis içerisindeki ışık seviyesini otomatik olarak ayarlamaktadır. Ofiste yer alan, Koleksiyon Mobilya markalı tüm masalara yerleştirilen hareket ve gün ışığı detektörleri ile çalışanların kendi ofislerine özel aydınlatma kontrolü sağlanmıştır. Ofise giriş yapan kişi algılanarak aydınlatma açık konuma dönüşürken, masa üzerine düşen gün ışığına göre armatürler istenilen seviyeye getirilebilmektedir. Bununla birlikte, özel ofislerde ve açık ofis bölümlerinde yer alan tüm panjurlar otomasyon sistemi ile yönetilmektedir. Aydınlatma sistemi ile aynı kontrol paneline bağlı panjurlar otomasyon sistemi sayesinde gün ışığı seviyesine göre ayarlanabilmektedir.
Proje 02
- Proje Adı*
- Proje Yeri (semt, ilçe, il)*
- Tasarım Ekibi (Sadece tasarımda görev alanları belirtiniz)*
- Yardımcı Mimarlar (Proje ekibinde yer alanları belirtiniz)
- Mimarlık Ofis(ler)i
- İşveren*
- Proje Tarihi (Başlangıç ve bitiş olarak)*
- Yapım Tarihi (Başlangıç ve bitiş olarak. Bu tarihler verilmediği takdirde proje gerçekleştirilmemiş kabul edilecektir.)
- Arsa Alanı (m2)*
- Toplam İnşaat Alanı (m2)*
- Danışman
- Statik Projesi*
- Elektrik Projesi
- Mekanik Projesi
- Aydınlatma Projesi
- Akustik Projesi
- Tesisat Projesi
- İç Mekan Tasarımı
- Şehircilik Projesi
- Peyzaj Projesi
- Proje Yöneticisi
- Ana Yüklenici*
- Proje Tipi (http://arkiv.arkitera.net/buildingType.php linkinden uygun yapı tipini belirleyebilirsiniz)
- Yapım Türü (yığma, ahşap, betonarme, karma ve çelik türlerinden birini seçebilirsiniz)*
- Engelli Erişimine Uygunluğu*
- Fotograflari ceken*
- Hakkındaki Yazılar (Makalenin başlığı, yayınlandığı derginin sayısı, tarihi ve sayfa numarası verilmelidir.)
- Projenin Aldığı Ödüller
- Aciklama metni